У Ківерцівському районі через величезні вибоїни село відрізане від цивілізації

25 Квітня 2019, 15:10
5482

В Україні після зими залишилися лічені кілометри доріг із нормальним покриттям. Понад 90% автошляхів всуціль укриті ямами. «Укравтодор» обіцяє завершити аварійний ремонт лише автомобільних доріг міжнародного значення, а потім вже братися за інші. Чому Україна не має нормальних доріг?

Водії не втомлюются знімати і поширювати у соціальних мережах відео пересування дорогами, які фактично перетворилися на залишки асфальтного покриття поміж ямами. Причому катастрофічною є ситуація як на дорогах регіонального значення, так і на державних та національних автошляхах.

Не приховують здивування і експерти закордонних компаній, які вивчають можливості участі в українських тендерах на будівництво доріг. Кажуть, що ніде не бачили «таких жахливих доріг, як в Україні». Вони зазначають, що майже скрізь покриття українських доріг містить дуже мало клею та бетону, а для відновлення автошляхів використовують знятий з аварійної дороги і подрібнений старий неякісний асфальт.

Головними причинами такої ситуації з дорогами в Україні є хронічне недофінансування і неефективний контроль за використанням грошей та самим процесом їх «вкладання» у ремонт та будівництво автошляхів.

Волинь не стала винятком, а стан місцевих автошляхів досягає критичної межі. При кожній зустрічі громад волинського Полісся із народним депутатом Іриною Констанкевич найболючішою проблемою є питання доріг, а точніше їх відсутності.

Нещодавно на адресу нардепа надійшло звернення від Ківерцівської об’єднаної громади щодо допомоги у вирішенні питання спрямування коштів державного бюджету на фінансування та проведення ремонту автомобільної дороги місцевого значення О030532 Словатичі – Бодячів.

Відповідне депутатське звернення Ірина Констанкевич скерувала на адресу Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, Міністра інфраструктури Володимира Омельяна, в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славоміру Новаку.

«Автомобільна дорога О030532, яка є обласною дорогою місцевого значення у Волинській області проходить через територію новоствореної Ківерцівської об’єднаної територіальної громади. Більша частина цієї дороги, а саме на ділянці, яка сполучає населені пункти Словатичі, Суськ, Звози, Бодячів, Заброди, місто Ківерці до дороги Р-14 знаходиться у критичному аварійному стані. Дорожнє покриття зруйноване майже на 75, а на окремих ділянках воно відсутнє зовсім причому окремі вибоїни (ями) сягають в діаметрі більше 3 метрів, що створює значні проблеми підїзду швидкої допомоги та пожежно-рятувальних автомобілів до населення», – йдеться у депутатському запиті.

Нардеп зазначає, що обласний та місцеві бюджети не в змозі віднайти таких коштів, тому просить передбачити такі кошти у державному бюджеті, адже «на вагах» здоров’я та життя людей.



 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024