У Ківерцях вшанували пам'ять жертв аварії на ЧАЕС

26 Квітня 2019, 11:48
2093

33 роки тому світ сколихнула страшна новина – 26  квітня сталася трагедія, яка увійшла в історію людства під назвою Чорнобильська катастрофа, найбільша техногенна аварія ХХ століття. Відтоді Чорнобиль став зоною душевного болю і постійної тривоги мільйонів українців. Від 26 квітня 1986 року увесь український народ живе «до» і «після». «До» і «після» катастрофи на ЧАЕС.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА. 

Цьогоріч минає 33 роки від самої більшої  і руйнівної техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Сотні тисяч людей постраждали від аварії. «Територія відчуження» стала непридатною до життя. Люди були вимішені покинути свої домівки; залишити квартири, будинки, городину, худобу, птицю – все що було надбано важкою працею – рухоме і нерухоме майно. Села і міста ставали привидами без життя. Хмара радіоактивного пилу пронеслась над європейськими державами, діставшись аж країн Скандинавського півострова. Ворог був невидимий і жорстокий. Радіація отруїла воду в річках і криницях, проникла у все, що росло і жило на цій благодатній землі.

Чорнобиль – це незагоєна рана, не лише наша особиста, а й загальнолюдська, це страшний урок всьому людству. Аварія на ЧАЕС визнана світовим співтовариством як найбільша техногенна катастрофа в історії людства. ООН встановила 26 квітня Міжнародним днем пам`яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Але хоча світ і підтримує нас у ліквідації наслідків Чорнобильської аварії, основний, найважчий тягар залишається на плечах України.

Напередодні пам’ятного дня представники влади, учасники ліквідації наслідків катастрофи, їх рідні та близькі поклали квіти до пам'ятника Жертвам наслідків аварії на ЧАЕС. Опісля настоятель Свято-Покровського собору міста. Ківерці, благочинний Ківерцівського округу, отець Іван Семенюк  провів чин панахиди. Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів аварії хвилиною мовчання.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024