Працівники «Цуманської пущі» провели еколого-освітнє занятття для студентів «Університету третього віку»

10 Травня 2019, 12:08
1433

Працівники Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» 7 травня завітали до студентів «Університету третього віку» в Луцьку. Під час еколого-освітнього заняття Савчук Павло та Грицюк Юлія ознайомили студентів з діяльністю роботи нацпарку.

Про це йдеться на сторінці Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» у Facebook.

Насамперед, Павло Савчук розповів про глобальні екологічні проблеми планети і України, шляхи їх вирішення, про роль об’єктів природно-заповідного фонду в збереженні біорізноманіття, про місце нацпарку «Цуманська пуща» у екомережі України та Європи. Продовжила заняття Юлія Грицюк, ознайомивши слухачів з цікавими природними комплексами та ландшафтами нацпарку, продемонструвавши світлини флори та фауни, а також розповіла про історико-культурну спадщину території.
На заході було охоплено 20 студентів.

Читайте також: В Олиці завершують реставрацію костелу Святої Трійці

Сучасний екологічний стан в Україні характеризується як кризовий із значним антропогенним навантаженням на природу. Це навантаження у кілька разів перевищує відповідні показники у розвинутих країнах світу. Екологічна криза стримує суспільний розвиток, поліпшення якості життя. Подолання її потребує не тільки усвідомлення населенням екологічних загроз, але й озброєння знаннями щодо методів, технологій запобігання і подолання екологічних криз; інформацією щодо закономірностей розвитку негативних природних явищ: повеней, підтоплень, деградації ресурсів тощо. 
Саме на розуміння і вирішення складних сучасних екологічних проблем, їх соціальних та економічних наслідків орієнтована сучасна екологічна освіта.

«Щиро дякуємо керівництву «Університету третього віку» за запрошення та сподіваємося на подальшу співпрацю!», – йдеться у дописі.








 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024