Студенти ківерцівського медколеджу врятували життя чоловіку, у якого стався серцевий напад

10 Травня 2019, 13:37
Фото ілюстративне 6758
Фото ілюстративне

Коли стається нещасний випадок, життя потерпілого — у руках людини, яка надає першу допомогу. Хто саме опиниться на місці пригоди та чи зможе врятувати, передбачити неможливо. Тому елементарними прийомами першої допомоги має володіти кожен.

8 травня 2019 року о 7годині 58 хвилин у ЦОД поступило звернення щодо серцевого нападу у чоловіка, що знаходився у вагоні дизель-поїзда на залізничному вокзалі міста Ківерці. 

Про це йдеться на сторінці Волинського обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф у Facebook.

За щасливим збігом обставин, у вагоні, разом з хворим їхали на навчання студенти Ківерцівського мед коледжу – учасники та призери серед студентських команд ІІІ Волинського чемпіонату бригад екстреної медичної допомоги «Волинські медичні ралі 2018».

Студенти оцінили стан хворого, як стан клінічної смерті, та розпочали проводити базову серцево-легеневу реанімацію (непрямий масаж серця).

О 8 годині 4 хвилини на місце прибула бригада Ківерцівського відділення екстреної медичної допомоги та продовжила проводити розширені реанімаційні заходи у вагоні дизель-поїзда.

О 8 годині. 24 хвилини., після проведення другої дефібриляції при фібриляції шлуночків, відновився серцевий ритм та самостійне дихання!!!

Хворий був транспортований з моніторуванням життєво-важливих функцій в Ківерцівську ЦРЛ.

На сьогоднішній день, хворий перебуває у реанімаційному відділенні Волинської обласної клінічної лікарні в стабільно-важкому стані, прийшов до свідомості.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024