Жидичин: у Свято-Миколаївський храм завітала знімальна група 5 каналу

13 Травня 2019, 08:10
3552

До Свято-Миколаївського храму в Жидичині завітали журналісти 5 каналу.  

Про це повідомляє настоятель храму Костянтин Марченко.

На думку настоятеля, увага журналістів одного з центральних телеканалів України створює перспективи для майбуньої реконструкції храму. Про це він написав у своєму блозі.

Текст подаємо без змін

Нині до Жидичина завітала знімальна група 5-го каналу. Хлопці приїхали, бо напередодні, обідаючи в Свято-Миколаївському монастирі з митрополитом, були дуже захоплені історією найдревнішого монастиря України. Але у всьому цьому вирі вразила мене не поява журналістів з топового каналу нашої країни (тут таких було вже багато), а те, що точилося навколо цієї зйомки.

Усі хто любить нашу обитель, хто по справжньому вболіває за розбудову напівзруйнованого і аварійного Миколаївського храму, хто по справжньому патріот Жидичина і України, не можуть не тішитися черговим розголосом про нас (БО ЦЕ ПЕРСПЕКТИВА!!!). Адже очевидним для кожного є ФАКТ - наших, найпатріотичніших бажань і зусиль, буде вкрай ЗАМАЛО, аби спасти цю пам,ятку архітектури НАЦІОНАЛЬНОГО значення.

Здорова християнська душа завжди буде тішитись появі кожної нової людини у храмі. А якщо ця людина молода, то це чергова перспектива, адже діти/молодь – наше майбутнє. Утім не всі жидичани так думають....

Коли з оператором знімали черговий відеоряд, якраз закінчилась служба в Російській православній церкві Жидичина. Горохом посипались віряни з незаконно збудованої «теплиці». Доречі, склали її з вкраденої, у релігійної Свято-Миколаївської громади бляхи та дерева (але Бог з ними, вкрали то вкрали...) Так от ці віряни, проходячи повз знімальну групу, злобно бурчали: «знімають тут. Хай краще розкажуть, як вони храм вкрали у НАС» і т.п.

А я стояв і думав собі – люди добрі, ну чому ж ви такі не далекоглядні, не чесні самі з собою і власним сумлінням. Вас вчора ходило сорок чоловік у храм, вас нехотя обдирали збираючи безкінечно НА ПОТРЕБИ ХРАМУ, який, ваші священники зплюндрували (а це гріх СВЯТОТАЦТВА); збирали кошти БАТЮШЦІ, якому потрібно було жити – ЖИТИ ЗА ВАШ РАХУНОК, будувати дім ЗА ВАШ РАХУНОК і продавати його, кладучи гроші на СВІЙ рахунок; вас нині перетворили у ТОТАЛІТАРНУ секту по Дворкіну, бо ви ведете себе гірше «свідків єгови», ви разом зі своїм пастирем вмієте лиш КЛЯСТИ, обзивати незгідних з ВАМИ «іудами», ви втратили навіть найменшу етичну планку (це стосується навіть ВЧИТЕЛІВ місцевої школи?!) – ви не здороваєтесь з перехожими лиш за те, що вони не з вами у вкраденій хатині, що вони не хочуть бути вірними МОСКВІ, як Ваш, нагородженний хрестом з відзнаками за «вірність московитам» священник.

Як здорова християнська душа може не тішитись ФАКТУ, що в буденну неділю у храмі лиш 150- 200 до сповіді і Причастя, а загальна кількість люду до 300 чоловік. Як ця душа може не помічати ІДЕАЛЬНУ ЧИСТОТУ у храмі, яку дарують громаді отці КАЛІНІК, ФЕОДОСІЙ та МИНА (вдумайтесь священники!!!), які до пізньої ночі ЩОДНЯ миють, пилососять, протирають образи, прибирають храм, який до цього прибирався лиш перед святами. Як може християнська душа не тішитись появі небайдужих людей, які з великою зацікавленністтю взялися за відродження не лише храму, а цілого архітектурного ансаблю. Як можна не тішитись, що постає з руїн зруйнована святиня. Як можна не тішитись за бідних людей, які не маючи змоги заплатити за проїзд, мають соціальний транспорт монастиря, який безкоштовно везе вірян на Службу Божу! Як можна не тішитись ангельському хору, який не просто щось там співає, а своїм звучанням розчулює серця людські, даючи місце Духу Святому преображати людину.

Тільки нездорова душа, заздрісна душа, може дивлячись на всі ці речі скреготати зубами від злості кажучи, що автобусом сюди звозять тітушок, що хор не співає, а кричить; що раз свічки, сповідь, треби і записки безкоштовні то вони не дійсні, або то так просто «купують» людей; що всі ці «круті» на джипах то бандити, які привозять сюди кошти, аби відкупитись. Кінець кінцем монахи теж не такі, бо на святому Дусі чути сміх дівчат....

Так от стояв, слухав цих людей і думав – чому ми, як мінімум 15 років тому не повернули цей храм у рідну для нього гавань!? Можливо цих покалічених духовно людей було б менше! Московська патріархія ніби свідомо творить зі свого українського сателіту СЕКТУ! Ця проблема не лише в Жидичині. Це проблема загальноукраїнського маштабу. Вони зомбують людей, використовуючи їхню відданість і щирість. Дяка Богу, що відтепер храм відкритий для всіх хто сповідує ПРАВОСЛАВНУ віру, а не вірність Москві.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024