Ірина Констанкевич просить у міністерки освіти нагородити хлопців-медиків, які врятували людину

20 Травня 2019, 11:17
Хлопці-медики, які врятували людину в потязі 3490
Хлопці-медики, які врятували людину в потязі

Народна депутатка Ірина Констанкевич звернулася до Міністра освіти Лілії Гриневич та просить нагородити чотирьох студентів Ківерцівського медичного коледжу Олександра Багнюка, Віталія Ходаковського, Віталія Подобу та Віктора Гомона, які кілька днів тому врятували життя чоловіку в потязі.

Читайте також: Ківерцівські студенти-медики розповіли, як рятували чоловіка у дизелі

Про це стало відомо під час години запитань до уряду.

«Звертаюся до Міністра освіти Лілії Гриневич з проханням щодо відзначення студентів Ківерцівського медичного коледжу, четверо хлопців, які на минулому тижні врятували своїми діями життя літньому чоловікові у поїзді. Ми звернулись до Міністерства охорони здоров'я, але, на жаль, в цьому міністерстві… жодних відзнак і заохочень для талановитої, здібної студентської молоді немає. Знаю, що багато робиться в Міністерстві освіти і науки», – наголосила Ірина Констанкевич.

Свою чергою Лілія Гриневич закликала нардепа зробити подання, відповідно до якого у міністерстві знайдуть спосіб відзначити талановиту молодь.

«Я вважаю, що таку молодь потрібно відзначати, ставити в приклад іншим. Поруч із зверненням на МОН ми будемо звертатися і до президента Володимира Зеленського, щоб цим хлопцям вручив нагороду «За врятоване життя». Також, я хотіла б подякувати батькам, які виховали таких дітей», –сказала нардеп.

Нагадаємо, на Волині четверо студентів-медиків їхали в одному вагоні з чоловіком, у якого стався серцевий напад. До приїзду «швидкої», вони почали реанімаційні дії та врятували життя чоловіку, який пережив клінічну смерть.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024