Як на Волині відпочивали іноземні журналісти

23 Травня 2019, 11:36
Журналісти з-за кордону 1269
Журналісти з-за кордону

На туристичному вікенді на Волині побували 14 іноземних журналістів.

Про це повідомляє Відділ туризму департаменту економіки та європейської інтеграції облдержадміністрації.

Впродовж 17 – 19 травня 2019 року в області побували та знайомилися із туристичним потенціалом Волині 14 представників засобів масової інформації з Каунаса та Вільнюса (Литовська Республіка), Гданська та Кракова (Республіка Польща), Бреста та Мінська (Республіка Білорусь) та Києва. Серед яких: журналісти, блогери, представники інтернет-видань та фотографи.

Міжнародний прес-тур для журналістів організували для промоції Луцька та туристичної Волині. Тож у насиченій програмі візиту на вікенд були оглядини Луцька, санаторію «Пролісок» (село Грем’яче, Ківерцівський район), селища Олика та еко-ресторану «Yavir».

Позаяк часто туристів цікавлять не лише історичні архітектурні пам’ятки чи інші неординарні місця, а й бази відпочинку чи оздоровлення. Відтак на Волині таким мальовничим місцем є санаторій «Пролісок».

Саме туди й поїхала після екскурсії Луцьком іноземна делегація медійників. Варто зазначити, що гості були приємно вражені побаченим, хоча подібні поїздки мали вже не вперше.

Наступним у програмі було селище Олика, де оглянули об’єкти історичної спадщини: замок бастіонного типу – резиденція родини Радзивилів, Колегіа́льний косте́л Свя́тої Трі́йці та найстаріший костел святих Петра і Павла на Волині. Познайомитися ближче з історію резиденції Радзивилів закордонним гостям допомогла місцевий краєзнавець Валентина Харковлюк. А Колегіа́льний косте́л Свя́тої Трі́йці показав ксьонз Юрій Погнерибка. До слова, нині тут триває реконструкція костелу. Окрім того, в Олиці є польське кладовище, на якому є і козацькі поховання.

На завершення дня локацією для гастрономічного туризму став лісовий еко-ресторан «Yavir», де під час вечері представники закордонних ЗМІ куштували страви з дичини та ексклюзивні напої. Окрім того, на території облаштована екостежка, протяжністю 2 кілометри, де можна побачити вольєри зі звірами та мініботсад (дендропарк).

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024