У Ківерцях обговорили питання фінансування навчальних закладів району. ФОТО

01 Червня 2019, 09:50
3982

В актовій залі КЗ «Центр позашкільної освіти Ківерцівської районної ради Волинської області» відбулась зустріч народного депутата України Ірини Констанкевич з представниками освітніх навчальних закладів Ківерцівської ОТГ. У зустрічі взяли участь Ківерцівський міський голова Володимир Жгутов, голова районної ради Олександр Гурський, керуючий справами районної ради Ольга Ярощук, радник голови районної ради Володимир Юрчук, депутат обласної ради Олександр Омельчук, начальник відділу освіти Микола Грибук та інші.

Зустріч відбулася 31 травня, – йдеться на сторінці Ківерцівської райради у Facebook. 
В ході зустрічі було обговорено питання подальшого фінансування загальноосвітніх навчальних закладів, що знаходяться на території Ківерцівської ОТГ. Як повідомив Володимир Володимирович, у зв’язку тим, що коштів освітньої субвенції, яка розрахована згідно відповідної формули, не вистачає, постає питання щодо закриття загальноосвітньої школи І-ІІст. в селі Звози. Директор цього навчального закладу Алла Яценюк зазначила, що на даний час у початковій ланці школи навчається 28 учнів, а на перше вересня очікують 32 учні, крім того є закон, який забороняє закривати початкові школи. Тому, Алла Вікторівна запропонувала переглянути рішення про закриття школи, зберігши її хоча б як початкову.
У своєму виступі народний депутат Ірина Мирославівна сказала, що Ківерцівська ОТГ не повинна вирішувати питання браку фінансування – закриттям закладів, а потрібно шукати шляхи економічного розвитку територіальної громади. Привівши приклад як вирішуються такі ж питання Приліснянською ОТГ Маневицького району. Вона нагадала про той час, коли закривали дошкільні навчальні заклади, а тепер приходиться вирішувати питання їх відкриття, в той час як приміщення вже віддані іншим структурам. В ході гарячої дискусії учасники зустрічі вирішили створити робочу групу та ще раз детально вивчити питання фінансування освітніх закладів (зокрема обрахування згідно формули) та підготовити звернення до Міністерства освіти України, Міністерства фінансів України з обґрунтуванням необхідності переглянути розрахунок освітньої субвенції для Ківерцівської ОТГ. 
Користуючись нагодою, директор Центральної бібліотеки Ківерцівської централізованої бібліотечної системи Любов Михальчук підняла питання подальшого утримання сільських бібліотек та їх фінансування.
На завершення зустрічі голова районної ради Олександр Гурський ще раз привітав освітян зі святом Останнього дзвоника та сказав, що міській раді сьогодні приходиться приймати складні рішення, однак спільно мають знайти вихід з цієї ситуації, зберігши всі заклади.




1




 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024