Свято безпеки у Ківерцях: кожен міг відчути себе супергероєм. ФОТО+ВІДЕО

01 Червня 2019, 21:47
3795

Надання першої медичної допомоги, протидія радіохімічним забрудненням та пожежній небезпеці — цьому навчали ківерцівських дітей на Святі безпеки, яке відбулося першого червня у міському парку.

За словами організаторів свята, активістів ГО «Школа безпеки та виживання дітей «ТИВЕР», подію приурочили Міжнародному дню захисту дітей. Спільно з працівниками патрульної поліції, рятувальниками та активістами академії «КАПА» тиверці створили у парку чимало цікавих локацій. Інформування дітей про правила безпеки проходило у вигляді гри. На кожному етапі гри учасникам розповідали про правила поведінки у тих чи інших надзвичайних ситуаціях.
Після закінчення гри діти мали змогу відчути себе поліцейськими та вогнеборцями, приміряти амуніцію та посидіти за кермом службового автомобіля. Патрульні поліцейські провели для дітлахів ігровий квест з безпеки на дорозі, а для дорослих влаштували іспит на знання ПДР. Ківерцівські рятувальники, у свою чергу, продемонстрували гостям свята майстер-клас із пожежогасіння. Показовий виступ ДСНС-ників справив на найменших глядачів неабияке враження. Трирічна Даринка завітала на свято безпеки разом із мамою та старшим братиком. Дівчинка розповіла, що в майбутньому хоче стати рятувальницею, аби допомагати людям та боротися з полум’ям.
Заступник голови ГО «Школа безпеки та виживання дітей «ТИВЕР» Юрій Тананайський зазначив, що надалі подібні заходи будуть проводитися частіше.

«Незабаром плануємо провести захід, пов'язаний із безпечним поводженням на воді. Це дуже важливо, оскільки у літній період розпочнеться купальний сезон, а статистика для України цьогоріч не є втішною. З початку року на водоймах загинуло 50 осіб, 10 з яких – діти. Тому потрібно діяти досить обережно, купатися у відведених для цього місцях у присутності дорослих. Влітку плануємо проводити тематичні табори, на які будемо запрошувати дітей та батьків», – анонсував Юрій Тананайський.

Дмитро ЗІНЮК

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Ківерці заборонено.

1








1

1









Коментарі
02 Червня 2019, 17:00
дякуємо за організоване цікаве, корисне і пізнавальне свято для дітей!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024