У Ківерцівському районі не вистачає коштів на зарплату вчителям

04 Червня 2019, 18:37
5467

Під час робочого візиту до Ківерцівського району народний депутат Ірина Констанкевич зустрілася з освітянами новоствореної громади. На порядку денному одне питання – недостатньо коштів освітньої субвенції, тому вже незабаром вчителі можуть залишитися без заробітної плати.

Голова Ківерцівської ОТГ Володимир Жгутов каже, що виною всьому держава, яка недофінансовує освіту. Як вихід із ситуації він пропонує провести, так звану, оптимізацію, зокрема закрити звозівську школу.

«Ми будемо проводити оптимізацію, бо коштів не вистачає, зокрема відбудеться скорочення педагогічних працівників, ймовірно потрібно буде закрити Звозівську школу», – наголосив Володимир Жгутов.

2

Це неабияк обурило народного депутата Ірину Констанкевич, яка наголосила, що згідно із законом, початкова школа має бути за місцем проживання дітей. Нардеп зауважила, що керівництво ОТГ не шукає шляхів для економічного розвитку, а щоб зекономити хоче закривати заклади освіти.

«Ви не можете протизаконним шляхом закрити школу, чому Ви проблеми в освітній галузі вирішуєте шляхом закриття шкіл? За такою логікою в наступному році Ви знову школи закриватимете?», – зверталася Ірина Констанкевич.

1

Підтримали нардепа і ківерцівські освітяни. Зокрема директор звозівської школи Алла Яценюк розповідає, що закриття їх освітнього закладу не вирішить проблеми, адже вдасться зекономити лише 360 тисяч гривень, а потрібно 8 мільйонів.

«Сьогодні нам кажуть, що будуть закривати школу, але не кажуть, де людям шукати роботу і найголовніше, куди ходитимуть наші діти», – констатувала Алла Яценюк.

Заступник директора школи №4 м. Ківерці Василь Шпорук теж обурений  таким ставленням до освітян.

«Перед виборами Ви нам багато обіцяли і показували на слайдах, а вийшло зовсім навпаки», – звернувся Василь Шпорук до очільника ОТГ Володимира Жгутова.

Також посадовець подякував за підтримку шкіл народному депутату Ірині Констанкевич.

«Ви – людина слова. Пообіцяли нам комп’ютерний клас і вже через три тижні він був облаштований. Ви дуже багато для нас робите, тому хочу подякувати від імені всієї громади», – звернувся Василь Шпорук до нардепа.

У підсумку за пропозицією Ірини Констанкевич буде створена робоча група, яка буде напрацьовувати пропозиції щодо виходу освітньої галузі Ківерцівської ОТГ із кризової ситуації.

Також нардеп пообіцяла, що підготує всі необхідні звернення на Міністерство, організує брифінги у Верховній раді, а при потребі піде з ківерцівськими освітянами до Міністра освіти і науки Лілії Гриневич, аби школи не закривалися, а освітяни отримали свої заробітні плати.




 

Коментарі
05 Червня 2019, 10:24
Нехай жгутов ще розкаже як попасти в новий садочок,там ніколи нема місця хоч і заява написана за 3 дні після народження а відговорки завідуючої брєд з них слідує те що в них тільки одна людина працює яка може подивитись коли написана заява
05 Червня 2019, 12:20
Грамотєї журналюги. Не Шпорук, а Шпирук Василь Володимирович. І ще до Жгутова звертаюсь, закрий міську раду. І тоді всі і на все вистачить коштів.
05 Червня 2019, 18:03
Ось так у нас в державі відносяться до людей які дають ,як не банально це вже звучить, освіту. Бо таке враження,що вчитель в наш час сама нижча раса.<br/>Яке ставлення до освітян у держави, така й освіта і наш рівень життя.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024