У Звозах хочуть закрити школу

05 Червня 2019, 08:47
6178

У селі Звози Ківерцівського району, хочуть закрити школу. У Ківерцівській ОТГ  кажуть, що йдуть на такий крок,  аби зекономити кошти освітянам, яких катастрофічно не вистачає.

 «Ми будемо проводити оптимізацію, бо коштів не вистачає, зокрема, відбудеться скорочення педагогічних працівників, ймовірно потрібно буде закрити Звозівську школу», – говорить голова Ківерцівської ОТГ Володимир Жгутов.

Народний депутат Ірина Констанкевич вважає таке рішення невиправданим та переконана, що замість того аби закривати освітні заклади  в ОТГ мають шукати шляхи економічного розвитку громади.

Нещодавно Ірина Констанкевич  побувала у Звозах, де у приміщенні школи зустрілася з громадою. Нині тут працює 13 вчителів та навчається 43 учня. Батьки бідкаються, що їх дітьми хочуть наповнити сусідню школу, яка в селі Суськ. Однак умови запропонованої школи їх не влаштовують. Батьки розповідають, що шкільного автобусу немає, а дорога між селами у вибоїнах й пролягає повз сміттєзвалище. Батьки розповідають, що аби довезти дітей до Суська  потрібно два автобуси, а це і кошти на пальне, і на ремонт. Та найголовніше: без школи село може занепасти.

Мама дитини з особливими потребами у розпачі та переконана, що якщо школу закриють, то її дитина залишиться взагалі без освіти, адже педагоги із Суська до неї приїздити не будуть.

«Просимо Вас про допомогу, бо ми вже куди лишень не зверталися, але нас не чують, тому надія тільки на Вас», – звернулися жителі села до нардепа.

Ірина Констанкевич на боці людей і готова разом з ними відстоювати місцеву школу.

«Ми разом повинні зробити все, аби школу не закрили. Я на вашому боці і допомагатиму вам у всьому», – запевнила Ірина Констанкевич.

Нардеп наголосила, що зробить всі необхідні запити, організує брифінги у Верховній раді, а при потребі разом із громадою поїде і до міністра.

1

1

1

1


1

 

Коментарі
08 Червня 2019, 12:03
Це так по ківерцівськи, за рахунок села вирішити свої проблеми. А може закрийте п'яту школу, відкриття якої було не потрібне і знекровило інші школи. Чого про це мовчать? І тоді вистачить всім і в селах буде порядок.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024