Проблему музичної школи в Ківерцях висвітлили у ТСН

09 Червня 2019, 09:37
Проблему музичної школи в Ківерцях висвітлили у ТСН 5442
Проблему музичної школи в Ківерцях висвітлили у ТСН

У Ківерцях на Волині під загрозою закриття опинилася єдина у новоствореній територіальній громаді музична школа.

На фінансування понад 200 дітей і 25 учителів забракло коштів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

В 11-річного Данилка виступають сльози, коли він чує, що його школу закриють – заспокоюється, лише коли грає на гітарі улюблену мелодію. З інструментом хлопчик не розлучається вже чотири роки і мріє стати професійним музикантом.

«Більше люблю джаз. Перший раз, коли я ту сцену бачу, то мені страшно, а коли граю – не дуже», – зізнається учень музичної школи Данило Супрунюк.

Його мама в розпачі: возити сина за 15 кілометрів до Луцька вона не в змозі, тож навчання доведеться припинити.

«Хай вони зберуть цих двісті діток і скажуть їм: дітки, ваші таланти нам не потрібні, бо в нас немає грошей», – каже Наталія Супрунюк.

У школі разом з Данилом навчається ще 230 учнів. Зі своїми грамотами та медалями вони прийшли під стіни райадміністрації, де по-філософськи розмірковують про своє майбутнє: «Будемо вуличними музикантами. У вчителя якраз капелюшки є – поставимо і будемо собі грати на вулиці».

Районні чиновники переконують, що до цього не дійде – школу не закриватимуть. Хоча й визнають, що грошей на неї немає, але то вже проблеми міської влади. З міського бюджету на музичну школу уже виділили більш як три мільйони гривень, але щоб дожити до наступного року цих грошей недостатньо – не вистачає більш як 800 тисяч.

«Є наказ, я мушу його виконувати. Я не знаю, кого звільняти, в нас дуже невеликий штат», – зізнається директор музичної школи Валентин Окапінський.

Чиновники кажуть, що пробуватимуть якось вирішити проблему, але гарантій дати не можуть.

«Можливо, ми й не будемо робити цих речей, бо вони дуже непопулярні, а можливо, й будемо. Все залежить від того, наскільки громада буде спроможна профінансувати цю установу», – розповів ківерцівський міський голова Володимир Жгутов.

Тим часом у школі вперше за майже 60 років призупинено набір.

«У цьому році вже приходять батьки, але ми нічого не можемо сказати. Все йде до того, що нас просто закриють», – каже викладач музичної школи Вікторія Марценюк.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024