У Клепачеві прихильники московського патріархату просять захисту у Зеленського. ВІДЕО

19 Червня 2019, 14:01
4951

Віряни УПЦ (МП) села Клепачів Ківерцівського району Волині звернулися до президента Володимира Зеленського, щоб той захистив їхнє право на свободу віросповідання.

Звернення настоятель разом із прихильниками УПЦ (МП) записали 16 червня і воно вийшло в етері передачі «Хронологія тижня» на телеканалі «NewsОne»,– пише ВолиньPost  з посиланням на Союз православних журналістів.

Нагадаємо, ще в лютому у селі Клепачів Ківерцівського району громада Свято-Іллінського храму проголосувала за перехід до Правосланої церкви України.

Як інформувало BBC, телеканал NewsOne належав родині Євгена Мураєва – вихідця з «Опозиційного блоку», який наразі є одним з лідерів партії «За життя».

Телеканал дуже часто критикували за проросійські погляди, а деякі радикальні праві організації навіть кілька разів намагались блокувати його роботу. Мураєв нерідко опинявся у центрі політичних скандалів через свої висловлювання щодо подій на Донбасі, Євромайдану та навіть Олега Сенцова, які частково корелюються з точкою зору російської влади.

«Ми, громада Свято-Іллінського храму села Клепачів Ківерцівського району, звертаємося до вас з проханням захистити наші законні права, тому що ми громадяни своєї країни. Ми православні християни, які відчули незаконні рішення і дії щодо нашої громади, нашого храму», – звертається до президента від імені прихожан настоятель храму протоієрей Володимир Тихонюк.

Він пояснив, що після «мирного переходу в ПЦУ», права і свободи вірян релігійної громади УПЦ не врахували, тож тепер вони змушені молитися у будинку.

«Ми просимо вас, а ми звернулися до суду і розглядаємо це все в правовому полі, посприяти тому, щоб всі судові рішення були справедливими, щоб враховували наші права та інтереси. Адже ми православні християни та громадяни своєї держави і хочемо миру, злагоди, любові», – зазначив священнослужитель.

 

Коментарі
19 Червня 2019, 18:17
Присадіть Валєру Кузьмова і директора школи, яка школою зовсім не займається, і в селі знову буде спокій
20 Червня 2019, 10:26
Виселити всіх любителів рпц на чолі із мракобєсом володькою за межі країни і буде спокій
20 Червня 2019, 17:28
Сіжуків в армію а не закордоном їздити,і всіх прихильників рус церкви гнати в шию з села ,а батюшку тим більше.
20 Червня 2019, 17:49
А при чому Валєра і Григорівна .Це рішення більшості релігійної громади.Нехай Володимир гляне правді у вічі .Назад брехуну і злодію дороги немає
23 Червня 2019, 16:27
Нічого, Володимир скоро добудує хату і буде мати і РПЦ, і вас усіх в одному місці)) от тоді буде в селі спокій☝
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024