Журавичівський клуб став центром культурного життя громади

19 Липня 2019, 18:10
1902

У селі Журавичі старенький клуб от-от міг перетворитися на руїну. Вже навіть постало питання про його закриття. Дану проблему люди озвучили народному депутату Ірині Констанкевич. Саме за її поданням, на капітальний ремонт місцевого закладу культури вдалося залучити 500 тис.грн. державних коштів з фонду соцеконому.

«Наш клуб розрахований на 350 місць. Завдяки допомозі Ірини Мирославівни вдалося привести до ладу ліве крило будівлі – перекрили дах, замінили вікна та двері, здійснили внутрішні роботи. Віримо, що знайдемо можливості для того, щоб відремонтувати і праву частину клубу, у якій в планах – облаштувати кімнати для проведення гурткової та секційної роботи», – розповідає сільська голова Алла Гонтар.

Наразі ж у Журавичівському клубі вирує життя. При закладі діє три вокальних колективи. Наймолодший з них, до слова, створили після ремонту будівлі, адже, як зазначає Алла Гонтар, «раніше у руїну ніхто приходити не хотів».

Тепер же на всі свята у клубі – людно. У велику залу навіть довелося поставити кілька додаткових лавок, аби святкові концерти мали можливість відвідувати усіх охочі. 

Точка зору

Журавичівська сільська голова Алла Гонтар:

«Ірина Констанкевич – людина з великої літери. У політиків найбільший недолік – той, що говорити вони вміють гарно, а слухати не вміють. Ірина Мирославівна ж навпаки, вміє вислухати. А її працелюбності, активності щиро дивуюся. У мене таке враження, що у неї вихідних ніколи не буває, адже віддається повністю роботі. Не зважаючи на чималу кількість населених пунктів в окрузі, у нашій громаді Ірина Констанкевич знайшла можливість побувати не один раз. За її сприяння та за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» нам вдалося реалізувати п’ять спільних проектів, в результаті яких вдалося замінити двері та вікна в амбулаторії, у спортзалі журавичівської школи – вікна, на кладовищі – облаштувати огорожу, у дитячий садок придбали пральну машину.

Алла Гонтар
Алла Гонтар

 

Також ми нещодавно звернулися до народного депутата щодо зміни законодавства у земельних питаннях. 23 грудня 2018 року прийняли  ганебний закон про те, щоб скасувати ставки сільських рад щодо оподаткування земель, які перебувають під лісами. В результаті – сільські бюджети втратили джерело наповнення. А такими кроками нас просто кидають на виживання. Моя мрія, аби в селах люди також мали такі можливості для життя, як у містах. Вірю, що з такими депутатами, як Ірина Констанкевич, цю мрію вдасться втілити».


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024