На Ківерцівщині зафіксували 250 незаконних рубок лісу

28 Липня 2019, 08:31
1460

Протягом останніх півтора року поліція офіційно зареєструвала 291 заяву та звернення щодо незаконних рубок лісу на Волині. До Єдиного реєстру досудових розслідувань з них внесли лише 152 провадження. А в суд передали 8 справ з обвинувальними актами. А це означає, що лише 5% проваджень, відкритих за незаконні рубки лісу, дійшли до суду.

Про це пишуть у аналітичній статті Центру журналістських розслідувань «Сила правди» «Куди зникають справи про незаконні рубки волинських лісів?».

Найбільше незаконних рубок зафіксували на териорії ДП «Цуманське ЛГ» – 176 випадків. Найменше у ДП «Локачіагроліс» – 1 випадок.

Також увагу журналістів привернула ухвала Рожищенського районного суду щодо незаконної рубки. 1 квітня 2019 року суддя Іван Сіліч виправдав Валерія Ройка, котрий зрубав ясена у лісі підвідомчому Цуманському лісовому господарству, чим завдав шкоди на 7 986 гривень. 

«…суд приходить до висновку, що в даному випадку відбулася часткова декриміналізація діяння шляхом внесення змін до закону про кримінальну відповідальність (стаття 246 КК), а саме, визначено розмір істотної шкоди (2000 і більше неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або інша істотна шкода, завдана навколишньому природному середовищу в частині забезпечення ефективної охорони, належного захисту, раціонального використання та відтворення лісів), тому підстави для притягнення Ройка Валерія Володимировича за статтею 246 КК відсутні у зв'язку з декриміналізацією відповідальності за вчинення злочинного діяння передбаченого цією статтею», – йдеться в ухвалі.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024