Працівники «Цуманської пущі» –  учасники Бандерштату–2019 

01 Серпня 2019, 15:01
1461

Працівники Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» – Грицюк Юлія, Нечипорук Максим та Рудік Максим проведуть гутірку: «Спостереження за птахами та охорона природи».

Захід відбудеться у п’ятницю 2 серпня о 10 годині,– йдеться на сторінці нацпарку «Цуманська пуща» у Facebook.

Упродовж 3-х років вони працюють в природоохоронній установі, займаються екологічною освітою та рекреацією, розвивають екологічний туризм та мають цікаве хоббі – birdwatching, або спостереження за птахами, їх фотографування, картографування місць зустрічі з ними, споглядання за їх поведінкою.

Проте вони фотографують не тільки птахів, а й всіх представників фауни, які їм зустрічаються, цікаві види флори, найбільш важливі з яких – занесені до Червоної книги України. Зібраний матеріал віддають на опрацювання науковцям.

Для того, щоб побачити цікавий вид птахів, вони готові подолати сотні кілометрів, пектися під палючим сонцем, іти по коліна в снігу або болоті, терпіти атаки комарів чи мокнути під дощем. Вони хочуть показати, що птахи є важливою частиною природи та життя людей, і в процесі глобального вимирання видів потребують охорони.

Також на гутірці Грицюк Юлія презентує власну гру «Знай наших: птахи України», яку згодом можна буде пограти.


 

«Прийдіть на гутірку і дізнаєтесь багато нового про природу України!»,– йдеться у дописі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024