У Ківерцівському районі діти-сироти отримають кошти на придбання житла

08 Серпня 2019, 09:46
1602

Перший заступник голови Ківерцівської РДА  Юліан Таранчук провів засідання комісії з формування пропозицій щодо спрямування у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла для дітей сиріт. 

Засідання відбулося 5 серпня 2019 року,– інформує сайт Ківерцівської РДА. 

Комісія, створена розпорядженням першого заступника голови районної державної адміністрації від 02 серпня 2019 року № 156 має повноваження:
- формування потреби щодо спрямування субвенції і підготовка відповідних пропозицій; 
- уточнення пропозицій стосовно напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію; 
- перевірка наявності у дитини статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, особи з їх числа; 
- перевірка наявності документів про перебування дитини на квартирному обліку; 
- перевірка наявності у дитини майнових прав на нерухоме майно або відчуження такого майна протягом останніх п’яти років; 
- з’ясування можливості/неможливості вселення дитини у приміщення, що зберігалося за нею; 
- перевірка наявності рецензованого звіту про оцінку майна (акту оцінки майна), складеного відповідно до Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні»;
- визначення дитини, якій буде придбано житло або призначено грошову компенсацію.

Як поінформувала присутніх на засіданні начальник Служби у справах дітей Наталія Скубій станом на 01.08.2019 року на первинному обліку в ССД РДА перебуває 158 статусних дітей. З них 105 влаштовані в сім’ї опікунів/піклувальників, 39 – в ПС/ДБСТ. Стосовно ще 14 дітей проводиться робота стосовно їх влаштування в сімейні форми виховання. Загалом сімейними формами виховання охоплено 91 відсоток дітей. З прийняттям відповідної Постанови, особи, які перебувають на квартирному обліку (до 23-річного віку) мають право, згідно черги, отримувати власне житло. На квартирному обліку в районі та ОТГ  перебуває 74 статусні особи, включаючи осіб після 23 років. До 23 років -  25: 8 – Ківерцівська ОТГ, 1 – Цуманська ОТГ, 5 – Жидичинська ОТГ, 8 – Тростянецька ОТГ, 3 – в районі.

 Після детального обговорення та інформації начальника Служби у справах дітей Наталії Скубій, з метою забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком 18 - 23 роки, комісія вирішила визначити напрямом для спрямування субвенції з державного бюджету у 2019 році - виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей, а саме, придбання житла для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком 18 - 23 роки.

Комісія представить документи на розгляд обласної Комісії стосовно виплати грошової компенсації трьом  особам з числа дітей, позбавлених батьківського піклування (в порядку черговості).

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024