На Волині побільшає поліцейських

15 Серпня 2019, 08:18
Презентація проекту в Луцьку 1001
Презентація проекту в Луцьку

У Волинській області при об'єднаних громадах створять спеціальні дільниці, де працюватимуть поліцейські офіцери.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич у середу, 14 серпня,  під час презентації проекту «Поліцейський офіцер громади».

За словами правоохоронця, конкурс на відбір поліцейських офіцерів громади буде прозорим. Новий проект охоплюватиме всі регіони України. Загалом — близько 30 тисяч населених пунктів. Вперше проект «Поліцейський офіцер громади» запровадили на Дніпропетровщині. Волинь стане шостою областю, де він функціонуватиме.

На Волині набір поліцейських офіцерів громади стартує 14 серпня і триватиме прийом заявок протягом місяця. Варто зазначити, що на цю посади набиратимуть також і діючих працівників поліції.

Опісля прийому анкет відбудеться відбір, а відібрані кандидати два місяці вчитимуться та шість місяців проходитимуть стажування при патрульній поліції.

За словами Олександра Фацевича, наразі у віддалених селах не вистачає правоохоронців.

«Як показала практика, не вистачає працівників поліції в дальніх селах та в сільській місцевості. Так, вони приїжджають на виклики по факту. Ми знаємо, що наразі в дільничних не завжди є кабінети та авто, щоб їздити на виклики. Також вони завалені бумагами, того часто дільничного люди часто бачать раз місяць. Тому ми пропонуємо створити інституцію, де поліцейські житимуть вашими проблемами і створювати безпечне середовище. Вони будуть реагувати на всі системні правопорушення: пиятика, насилля в сім’ї, наркоманія та інше. Також вони працюватимуть зі школами та дитячими садками, з проблемними дітьми», — зазначив правоохоронець.

Національна поліція України забезпечать нових правоохоронців транспортом та всім необхідним.

«Навіть якщо у вашої ОТГ буде два правоохоронці, їх забезпечать транспортом. Також вони будуть мобільні 24 години на добу, 7 днів на тиждень на зв’язку. Також ми проведемо роботи із керівниками, котрі працюватимуть з новими поліцейськими», — додав він.

Поліцейські офіцери звітуватимуть перед громадою про виконану роботу.

Олександр Фацевич додав, що у Волинській області в 37-ми ОТГ зявляться поліцейські офіцери громади.

Заступник начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак додав, що для Волині честь, що вона стала однією з перших областей, де працюватимуть поліцейські офіцери.

Опісля прес-сконференції правоохоронці підписали меморандум.

Читайте також: День народження «Світязя»: що відомо про роту спеціального призначення




 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024