У Цуманській ОТГ завершують капітальний ремонт очисних споруд

15 Серпня 2019, 13:36
2390

З допомогою обласного бюджету та в співфінансуванні громади в Цуманській ОТГ замінили обладнання на двох каналізаційно-насосних станціях системи каналізації та водовідведення.

Зараз на етапі закінчення капітального ремонту очисних споруд, – інформує прес-служба Волиньради.
З обласної казни було залучено 2 млн грн. Юрій Ройко пояснює, що йдеться про екологічну безпеку цілого регіону - каналізаційні стоки після очищення скидаються в річку Путилівку, яка протікає через територію НПП «Цуманська пуща» та поблизу оздоровниць «Пролісок», «Червона калина» та «Сосновий бір». Оновлена система забезпечить вихід чистих стоків технічної води з Цуманської каналізації до річки. Щоправда, роботи ще не завершені і потребують додаткового фінансування.

«Попередньо проведені роботи нічого не варті, без очисних споруд, де потрібно відновити систему біологічної та фізичної очистки», – розповів Юрій Ройко. 

До слова, кошти на очисні споруди в Цумані виділялися не тільки з регіональної програми «Екологія 16-20», а й з державної програми «Питна вода». Голова ОТГ Анатолій Дорошук запевняє, що кошти програм вдалося залучити завдяки тому, що всі проектно-кошторисні документи та обгрунтування були підготовлені вчасно та грамотно.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024