В Ківерцях встановили потужну сонячну електростанцію

20 Серпня 2019, 14:31
4729

В рамках проєкту «Сонячні лікарні» в КП «Ківерцівське районне територіальне медичне об'єднання Ківерцівської районної ради» встановлено потужну сонячну електростанцію на 9,1 кВт/год. Проект реалізовано за сприяння благодійної організації «Фонд «Здоров'я для всіх».

Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

19 серпня 2019 року привітати з хорошим почином колектив лікарні та подякувати за сприяння в реалізації екопроєкту  на теренах Ківерцівщини благодійникам, до установи завітали представники районної та міської ради.

«Ківерцівська лікарня ввійшла до проєкту «Сонячні лікарні». Такі ж сонячні батареї вже поставлено у Волинській обласній лікарні. Це гуманітарний екологічний проєкт, що реалізується на теренах України за кошти європейських донорів. Витрати на енергоносії у нас постійно ростуть. Встановлення сонячних електростанцій дає можливість бюджетній установі значно зекономити видатки на електроенергію та направити ці кошти на інші потреби, наприклад на медикаменти, на медустаткування. Надіюсь, що реформа медицини продовжиться». – зазначив голова правління Фонду, депутат ВРУ 4-6 скликань, волинянин Сергій Шевчук.


 

«Від себе особисто, від колективу лікарні, від пацієнтів дякую Сергію Володимировичу за допомогу. За те, що опікується проблемами Ківерцівського району. Вартість сонячної електростанції, облаштованої на даху Ківерцівської районної лікарні, становить 235 тисяч гривень. Ми зекономимо майже 300 тис. грн видатків», – висловив подяку за гарну справу генеральний директор КП «Ківерцівське РТМО» Михайло Слижук.

КП «Ківерцівське районне територіальне медичне об'єднання Ківерцівської районної ради», в особі в.о. генерального директора Наталії Круцько, прийняло на баланс сонячну електростанцію, а благодійна організація «Фонд «Здоров'я для всіх», в особі голови правління Фонду Сергія Шевчука, передала об’єкт, підписавши відповідний Договір.


 

Перший заступник голови РДА Юліан Таранчук, голова районної ради Олександр Гурський подякували Сергію Володимировичу за сприяння. Адже, сонячні панелі дадуть можливість зекономити видатки медичної установи, отже, і видатки з районного бюджету. До вітань приєдналися керуюча справами районної ради Ольга Ярощук та секретар Ківерцівської міської ради Оксана Баранович.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024