Як у Ківерцях відзначили 28 - му річницю незалежності України

27 Серпня 2019, 11:11
2609

24 серпня у Ківерцях відзначили 28-му річницю від дня здобуття Україною своєї незалежності. З нагоди визначної дати у міському парку відбулися урочистості, у яких взяли участь керівники міста та області, представники Збройних сил України, ветерани АТО і ООС, та громадськість.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

Події 24 серпня 1991 року стали початком відліку нового етапу розвитку сучасної Української держави. В них втілилося споконвічне прагнення українців до свободи. Саме воно завжди давало наснагу українському народу залишатися собою в часи бездержавності. І здобуття незалежності стало найкращим засобом для творення власного майбутнього.

Починаючи від IX сторіччі в боротьбі за державність українці платили дорогу ціну. Численні окупації, загарбання, політичні зради, терор, голодомори, депортації та війни забрали мільйони українських життів протягом всієї історії.  І в нинішній час, починаючи від Революції Гідності, Україна платить найвищою ціною за свою свободу – життям своїх Героїв. Покладанням квітів до пам'ятного знаку Героям Небесної сотні ківерчани вшанували пам’ять всіх полеглих борців за волю України. 

З привітальним словом до жителів краю звернулися голова районної ради Олександр Гурський, перший заступник голови районної державної адміністрації Юліан Таранчук, міський голова Володимир Жгутов та перший заступник Луцького міського голови, депутат районної ради  Григорій Недопад. Очільники району вручили посвідчення «Почесний громадянин Ківерцівщини» Віктору Жовтянському, уродженцю села Залісоче Ківерцівського району за активну громадську діяльність, сприяння відновленню історичної спадщини малої батьківщини. Це почесне звання було присвоєно районною радою також Волосу Андрію Олександровичу, уродженцю міста Луцька, за особисту мужність, патріотизм, самовіддане служіння українському народові під час подій, пов’язаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України (посмертно). Так як мама, яка проживає в с.Омельне та його дружина брали участь у заходах в Києві, де їм було вручено орден Героя України Волосу А.О. Учасники урочистих заходів вшанували пам’ять  Героя хвилиною мовчання.

Почесними грамотами районної ради та районної державної адміністрації відзначено кращих працівників підприємств, установ, організацій.

Після вітального слова міський голова вручив низку нагород від міської ради. 

Військові відзнаки вручили ветеранам АТО представники райвійськкомату.

Цього дня свої таланти учасникам урочистостей дарували творчі  колективи та солісти  районного будинку культури ім. М.П.Ковальова та дитячі колективи Центру позашкілля.

Загалом міський парк був поділений на локації. Кожен мав можливість зробити світлини біля патріотичних фотозон, взяти участь у пізнавально-розважальному квесті «Я люблю Україну» чи поласувати різноманітними смаколиками...

Найкращі івентори Волині - Олександр ГарбузаІванна Остапчук,  Аліна Жук стали родзинкою свята. Подивували. як завжди, і заслужений артист естрадного мистецтва України Сергій Скулинець та гурт Шанс-Music.

Протягом дня у міському парку «Гостинну вулицю» (виставку виробів декоративно-ужиткового мистецтва, зразків художньої та пісенної творчості)  представили сільські ради району. Фотовиставку «Герої сьогодення» та бібліотечний Уїк-енд презентували працівники районної книгозбірні. Виставку робіт Людмили Заєць та фотозону «Я ♥ Ківерці» зробила ГО «Станція добра».

 Спортивні заходи: футбол серед дівчачих команд; турнір з футболу, волейбол, дартс, настільний теніс, шахи, шашки організували спортивна школа та відділ культури, туризму, молоді та спорту РДА.

Mixed Martial Arts START від СК «Воїн» за ініціативи  ГО «Молодіжний альянс» провели відкрите тренування.

Читайте також: Луцький «Воїн» провів у Ківерцях відкрите тренування

Також відбувалися виставки робіт Центру позашкільної освіти, виставка - продаж продукції бджільництва місцевих пасічників та місцевих сироварів, ігри та розваги для дітей, боді-арт, майстер - класи від Центру позашкільної освіти, частування кулішем, святкова торгівля.

 Z_show Світлодіодне шоу та  Dj slavniy MC Roma Twin  стали кульмінаційним моментом дійства.

Головним організатором свята стала Ківерцівська ОТГ.

Коментарі
27 Серпня 2019, 14:54
Прочитайте 5 абзац ("З привітальним словом....") і зробіть його зрозумілим щодо змісту.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024