У Ківерцівському районі зросла кількість ДТП

12 Вересня 2019, 09:10
1575

Упродовж поточного року на території Ківерцівського району вчинено 20 кримінальних правопорушень, передбачених ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), відомості про які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Мали місце сім випадків ДТП із смертельними наслідками.

Про це інформують у ківерцівському відділі Маневицької міської прокуратури. 

За аналогічний період 2018 року таких кримінальних проваджень зареєстровано – 18, з яких жодного зі смертельними наслідками.

Варто зазначити, що переважна більшість ДТП скоєна з порушенням Правил безпеки дорожнього руху водіями легкових автомобілів, а також водіями транспортних засобів, які рухалися дорогою за межами населених пунктів.

Читайте також: У Ківерцівському районі п'яний мотоцикліст спричинив ДТП

Крім того, учасниками значної кількості ДТП були велосипедисти.

Ситуація на дорогах насправді критична. Причинами вчинення дорожньо-транспортних пригод є порушення правил маневрування, недодержання дистанції, перевищення безпечної швидкості, недотримання елементарної культури поведінки на дорогах водіями та пішоходами.

Ціна такої безвідповідальної поведінки – людське життя і здоров'я.  

Кримінальний кодекс України встановлює суворі міри покарання за вчинення ДТП зі смертельними наслідками. Винуватець може втрапити за грати навіть і на 10 років, але чи поверне це до життя загиблих у ДТП через чиєсь чи своє пияцтво, недбальство й недотримання Правил дорожнього руху?

Ківерцівський відділ Маневицької місцевої прокуратури звертається до водіїв та пішоходів із проханням неухильно дотримуватися вимог Правил дорожнього руху і бути уважними та обережними на дорогах. Звертати увагу на рух транспортних засобів на перехрестях доріг, пішохідних переходах, особливо в місцях знаходження навчальних закладів та дитячих майданчиків.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024