У Ківерцях визначили переможця обласного турніру з дворового футболу. ФОТОРЕПОРТАЖ

16 Вересня 2019, 17:10
Тріумфатори турніру ФК «Теревені» (Луцьк) 3227
Тріумфатори турніру ФК «Теревені» (Луцьк)

У Ківерцях відбувся обласний турнір з дворового футболу «Ліга АДФ 5х5».

14 вересня на місцевому футбольному майданчику аматорські команди з усієї Волині змагалися за три типи нагород: «Grand Cup», «Silver Cup» та «Bronze Cuр». Сам турнір складався з двох частин: групового етапу та раунду плей-офф.

ДЕВІЗ ЗМАГАНЬ: «ФУТБОЛ ДРУЗІ – ВІДПОЧИНОК»

Організувала турнір Асоціація дворового футболу Волині. У змаганнях взяли участь дев’ять команд: «РадиМо» (Луцьк), «Хокеїсти» (Ківерці), «Шігірюм» (Прилуцьке), «Кременець» (Рожищенський район), «Теревені» (Луцьк), «Топільно» (Рожищенський район), «Хавест-Агро», «Альянс» (Рожище) та «Метеор» (Луцьк). Проведення подібних матчів під егідою АДФ в Ківерцях не рідкість, тому вони вже встигли завоювати неабиякий інтерес як серед місцевих уболівальників, так і серед футболістів-аматорів.


За словами очільника Асоціації Миколи Озюка, основною метою проведення даних заходів є популяризація спорту, зокрема футболу, серед волинян.

«Цього разу в змаганнях взяли участь дев’ять команд – це доволі велика кількість, якщо порівнювати з попередніми іграми. Ми (організатори -ред.) побачили позитивну тенденцію до збільшення кількості команд у подальших турнірах. Поєдинки пройшли під гаслом «Футбол – Друзі – Відпочинок», оскільки завдання гри мільйонів полягає у тому, щоб об’єднати однодумців і весело та корисно провести час» – сказав Микола Озюк.

Попри товариський формат змагань, на футбольному полі між командами точилася жорстка боротьба. З дев’яти команд учасниць пробитися у плей-офф вдалося лише шістьом. МФК «Радимо», «Хокеїсти» та «Топільно» не змогли набрати достатню кількість балів та пройти до наступного раунду.

Натомість шістка щасливчиків розіграла між собою три комплекти нагород. У матчі за третє місце змагалися команди з рожищенського району. Фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу «Кременця» над «Альянсом» – 5:1. «Silver Cup» розіграли між собою «Шігірюм» та «Хавест-Агро». 5:1 на користь команди з Прилуцького. А за футбольну пальму першості боролися між собою «Теревені» та «Метеор». В напруженому поєдинку з рахунком 3:1 перемогу в матчі та турнірі вцілому здобули «Теревені».  

За результатами змагань визначилися також переможці в індивідуальних номінаціях. Кращим бомбардиром турніру став Олег Юрчук з «Теревенів», який записав до свого активу 13 забитих м’ячів.

Олег Юрчук
Олег Юрчук

Звання найкращого голкіпера отримав Сергій Карпюк, який захищав кольори «Метеору». Сергій зізнався, що брав участь у змаганнях під егідою АДФ не вперше, а також запевнив, що займатися спортом потрібно в будь-якому віці.

«Під час ігор отримав масу позитивних емоцій. Дуже вдячний Асоціації за проведення даного турніру та за надану можливість випробувати свої сили на футбольному полі», – сказав Сергій Карпюк.

Сергій Карпюк та очільник АДФ Микола Озюк
Сергій Карпюк та очільник АДФ Микола Озюк

УВАЖНІСТЬ АРБІТРА ЗАПОРУКА ВДАЛОЇ ГРИ

Нелегким цей турнір видався і для суддівської бригади.Насамперед це стосувалося фінальних поєдинків. Кожна з команд прагнула здобути бажаний трофей, тому окремі гравці вдавалися до заборонених прийомів (суперечки з арбітром, затягування часу та грубі фоли проти суперників).  

«Під час поєдинків потрібно бути зорієнтованим, адже неуважність рефері може призвести до поразки однієї з команд. Найбільш врівноваженою командою, на мою думку, був «Кременець». За час змагань його гравці жодного разу не сперечалися з суддями та адекватно реагували на рішення футбольної феміди. Натомість футболісти «Хавест-Агро» в окремих моментах виявляли неповагу як до суддів, так і до гравців команди суперника», – поділився думками стосовно змагань головний арбітр турніру Радислав Алексюк.


Радислав Алексюк
Радислав Алексюк

Загалом, під час турніру судді показали три червоні та 18 жовтих карток.

У «Лізі АДФ 5х5» взяли участь 74 гравці. Всього було забито 90 голів. Найбільш забивною командою змагань став ФК «Теревені» – на їхньому рахунку 21 забитий м’яч. Найрезультативнішим поєдинком змагань стала гра МФК «Радимо» - «Хокеїсти». Матч завершився з рахунком 8:2 на користь лучан.

Наступний турнір під егідою АДФ відбудеться в Ківерцях 19 жовтня.










 

 Дмитро ЗІНЮК

Фото автора та Любомира МАРИЩУКА

Статистика від Ігора ЯНЧЕНКА

Коментарі
17 Вересня 2019, 20:53
Молодці хлопаки! Озюк-Радік рулять!
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром