Трьох мешканців Ківерцівщини судитимуть за незаконну вирубку деревини

26 Вересня 2019, 10:01
2143

Ківерцівський відділ Маневицької місцевої прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення трьома мешканцями Ківерцівщини незаконної порубки дерева на території Ківерцівського лісництва Державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство».

Про це інформують в обласній прокуратрі. 
Увечері 20 серпня 2019 року двоє 19-річних мешканців села Берестяни та їхній раніше судимий за незаконну порубку дерев одноліток із села Карпилівка приїхали в ліс на позашляховику, незаконно зрізали дуб та почали розпилювати його на метрові колоди.
За цим заняттям їх і застали на місці злочину працівники лісової охорони Ківерцівського лісгоспу.

Читайте також: У Ківерцівському районі впіймали крадіїв лісу
Внаслідок протиправних дій незаконних лісорубів Державному підприємству «Ківерцівське лісове господарство» заподіяно матеріальну шкоду на суму понад 19 тис. грн.
Усіх трьох молодиків обвинувачують у вчиненні за попередньою змовою групою осіб незаконної порубки дерева у лісі, що заподіяло істотну шкоду (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 246 КК України) і невдовзі вони постануть перед судом.
Зауважимо, що за такий злочин Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024