Письменник родом із Ківерцівського району презентував роман про війну

12 Жовтня 2019, 13:00
Роман «Блакитна сарна» 3436 Джерело: Сайт СНУ
Роман «Блакитна сарна»

У Луцьку відбулася творча зустріч з Мироном Нестерчуком.

Проводила захід методистка бібліотеки СНУ ім. Лесі Українки Світлана Кресак, розпочавши представлення автора з декламації його вірша. А потім коротко окреслила біографію письменника. Саме з біографічної довідки присутні дізналися, що Мирон Нестерчук – із села Сильно нині Ківерцівського району, проте із 1971 року живе у Стрию на Львівщині.

Далі письменник розповів про своє творче становлення, перші вірші, написані ще у далекому 1957 році та надруковані в районці з «правками» на комуністичний лад.

У творчості Нестерчука – багато волинських мотивів, зокрема й поетична збірка, однойменна з рідним селом – «Силно», яку автор написав на два тижні.

Варто зауважити, що Мирон Нестерчук – поет, прозаїк, член НСПУ, а ще – художник і член НСХУ.

Письменник активно займається перекладами з вірменської мови, навіть уклав антологію вірменської поезії. За перекладацьку діяльність нагороджений Грамотою Президента Вірменії, медаллю Мовсеса Хоренаці та золотою медаллю Міністерства культури Вірменії.

На зустрічі Мирон Нестерчук презентував найновішу книжку – роман-баладу «Блакитна сарна», який воскрешає трагічні сторінки життя і побуту поліського села Затишшя, що опинилося в епіцентрі подій Другої світової війни.

Під час заходу прозвучала й пісня на слова Мирона Нестерчука у виконанні Михайла Золотухи. Також присутнім продемонстрували в електронному варіанті полотна Нестерчука-художника.

Слово про письменника виголосили викладачі ФФтаЖ Лесиного вишу Наталія Шульська, Григорій Аркушин, а також колега-письменник Іван Чернецький.













Читайте такожОприлюднили картини художника родом з Ківерцівщини. ФОТО

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024