У Ківерцях визначили володаря кубка дворової Ліги Чемпіонів. РЕПОРТАЖ

15 Жовтня 2019, 07:45
1322

У Ківерцях відбувся футбольний турнір «Кубок переможців»

12 жовтня на міському спортивному майданчику зібралися провідні команди дворової ліги аби позмагатися за найпрестижніший трофей Асоціації дворового футболу Волині – «Кубок Чемпіонів».

«Даний турнір ми проводимо раз на два роки. Останні подібні змагання відбулися у 2017 році. Тоді переможцем став ФК «Сахарадо» (Луцьк). Тут збирається краща вісімка команд Ліги АДФ за підсумками сезонів», – зазначив перед початком змагань Голова Асоціації дворового футболу Волині Микола Озюк. 

ГРУПОВИЙ ЕТАП

За кілька днів до старту турніру відбулося жеребкування, під час якого команди були розподілені на два квартети: «А» та «В».

До групи «А» увійшли: ФК «Рух» (Ківерці), АФК «Альянс» (Рожище), ФК «Вілія – Коршовець» та «Шігірюм» (Прилуцьке).

У групі «В» за вихід до півфіналу боролися: «Теревені» (Луцьк), «Феміда  Юнайтед», ФК «Дубище»  та МФК «РадиМо» (Луцьк).

За регламентом змагань з восьми команд до наступного раунду проходило лише чотири. У квартеті «А» сильнішими виявилися «Рух» та «Вілія– Коршовець».

На жаль, «Вілія» з Коршовця недооцінила сили «Альянсу» з Рожищ, котрий у останній грі грав з «Шігірюмом», якому для виходу потрібно було тільки перемогти «Альянс». Але футбольний фарт розпорядився по-іншому: переможцем пари «Альянс» - «Шігірюм» стала команда з Рожища, перегравши опонента з рахунком 3:2. Таким чином, з групи «B» у півфінальні матчі мали виходити «Рух» та «Вілія-Коршовець», але через зневіру в суперника, вони відправились додому, а замість них у півфіналі взяла участь 3 команда групи Б – «Альянс» (Рожище)

У паралельній групі поєдинки були більш напруженими після трьох зіграних матчів кожна з команд мала рівну кількість очок.

«Груповий етап був досить важким, адже тут зібралися найкращі колективи й, відповідно, у нас група була дуже сильна. В усіх команд однакова кількість набраних очок і долю виходу у півфінал визначили за різницею забитих та пропущених м’ячів», – поділився враженнями від групового етапу півзахисник МФК «РадиМо» Ігор Янченко.

Завдяки хорошій атаці та впевненій грі у захисті, кращу різницю забитих та пропущених голів отримали «молочники» та «Феміда  Юнайтед». 

Читайте також: У Ківерцях визначили переможця обласного турніру з дворового футболу. ФОТОРЕПОРТАЖ

ФІНАЛ

У півфіналі МФК «РадиМо» знищив «Альянс» 4:0, а «Рух» мінімально переграв «Феміду  Юнайтед».

В матчі за бронзу дворової Ліги Чемпіонів «Альянс» впевнено здолав  «Феміду» з рахунком 2:0.

Голкіпер «Альянсу» Руслан Глинюк після гри зазначив, що перемогти у турнірі завадили травми та погана реалізація гольових моментів.

«Нарешті нам вдалося зайняти призове місце. Могли зіграти й у фіналі, але в нас мала лавка запасних, тому не змогли замінити травмованих. Мали кілька хороших моментів, які не вдалося реалізувати, в результаті, самі собі «привезли» гол. Головне – грати, а результат прийде згодом»,– сказав Руслан Глинюк 


 

А у вирішальній боротьбі за омріяний «Кубок Чемпіонів» зійшлися «РадиМо» та «Рух». У драматичному поєдинку ківерчани з мінімальним рахунком здолали опонентів з Луцька та святкували перемогу у турнірі.  

«Футбол – це перш за все техніка, майстерність та удача. На жаль, нам її трішки не вистачило. М’яч не летів у ворота. Загалом, турнір видався доволі цікавим. Дякую Асоціації, суддям та вболівальникам», – розповів Ігор Янченко.


 

«Було приємно грати проти досвідчених суперників. Дуже раді, що нам вдалося завоювати трофей. Сьогодні фортуна була на нашому боці», – сказав гравець «Руха» Дмитро Гаврук.

ФК «Рух» (Ківерці)
ФК «Рух» (Ківерці)

 

Під час церемонії нагородження очільник АДФ Микола Озюк подякував командам за турнір та сезон загалом і зазначив, що майбутнє за українським футболом.

«Дворова ліга сезону 2019-2020 на відкритих майданчиках завершується. Хочу подякувати всім хто долучився до проведення даного турніру. Дякую усім за сезон. І пам’ятайте: «Майбутнє за українським футболом»,– констатував Микола Озюк.  

Дмитро ЗІНЮК

Фото Андрія ЛИЧКА

Передрук заборонено

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024