Біля села Журавичі знову зловили браконьєрів

25 Жовтня 2019, 13:20
2321

22 та 23 жовтня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили черговий рибоохоронний рейд.

Захід провели на території Локачинського, Рожищенського та Ківерцівського районів, повідомив Рибоохоронний патруль Волині.

22 жовтня зафіксували грубе порушення правил рибальства. Близько 22 години викрили двох громадян, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – риболовецькою сіткою. Інцидент стався на водоймі поблизу села Пожарки Рожищенського району.

До слова, нещодавно у Пожарках вже ловили браконьєрів.

Наступного дня рибпатрульні зафіксували аналогічне правопорушення. На озері Окорське Локачинського району двоє порушників здійснювали вилов риби однією сіткою.

У обох випадках порушники не встигли завдати збитків рибному господарству. На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

23 жовтня на «гарячу лінію» Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужих рибалок, щодо вилову риби забороненим знаряддям лову на водоймі поблизу села Журавичі Ківерцівського району. Державні інспектори рибоохорони одразу виїхали на вказане місце події. Туди ж громадяни викликали поліцейських.

Під час обстеження водного об’єкта зафіксували двох чоловіків, які з гумового човна здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів сіткою. Завдяки дзвінку громадян та оперативним діям працівників обох відомств, порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

На осіб склали протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Заборонені знаряддя лову вилучили. Матеріали справ направили до районних судів для притягнення порушників до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 340 до 680 грн.

За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024