В Омельному облагородили природно-заповідний об'єкт

01 Листопада 2019, 10:02
3168

Працівники Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» на чолі з директором Ігорем Квачем традиційно долучились до облагородження парку в с. Омельне,

Посадка понад півтисячі саджанців липи серцелистої відбулася 29 жовтня,– йдеться на сторінці Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» у Facebook.

Посадка дерев працівниками нацпарку проходила спільно з представниками громади с. Омельне разом з старостою села Зінчуком В.Ф. та з представниками СГВК «Полісся» за організаційного сприяння голови Тростянецької ОТГ Ковальчука О.М.

Читайте також: Які зміни відбулися у Тростянецькій громаді за два місяці. ФОТО

Довідково: Парк «Макаревичівський» – об'єкт природно-заповідного фонду місцевого значення, парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва площею 0,9 га в північно-західній частині с. Омельне (вул. Паркова), створений за рішенням Волинської обласної ради народних депутатів від 26.07.1983, № 272 для охорони парку. Парк «Макаревичівський» входить до складу території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща». Заклав парк у 1836–1838 рр. біля власного маєтку видатний польський письменник Юзеф Ігнатій Крашевський – публіцист, історик, філософ, громадський діяч, який близько 20 років прожив на Волині.




 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром