Книги по економіці: кращі твори для фінансистів

13 Грудня 2019, 12:55
3262

Якщо у вас немає формальних знань з економіки, або пройшли пару курсів з цього предмету, чи вже вивчаєте її, тому можливо зараз в пошуку цікавих і добре написаних книг, які допоможуть вам глибше зрозуміти цю дисципліну.

Ми склали список одних з кращих економічних книг, написаних з самих різних точок зору, щоб допомогти вам розширити свої знання з цього предмету.

Адам Сміт

Дослідження про природу і причини багатства народів

Ця книга Адама Сміта була визнана визначною пам'яткою людської думки після її публікації в 1776 році. Як перший науковий аргумент для принципів політичної економії він є точкою відправлення для всієї наступної економічної думки. Адам Сміт піддав вивченню, систематизації та узагальненню ідеї економістів свого часу, а також розробив методи, принципи і категорії економіки. Його теорії продовжують впливати дотепер на сучасну економіку.

Прочитати книгу зобов'язана кожна освічена і думаюча людина.

Пол Хейне, Пітер Боуттке, Девід Прічітко

Економічний образ мислення

Економічний образ мислення виходить за рамки пояснення основних принципів мікро- та макроекономічного аналізу, показуючи читачам метод міркувань, який навчає їх застосовувати ці принципи як інструменти.

Автори глибоко і різнобічно проаналізували економічні системи, продемонстрували вплив держави на суспільство, вказали причини, чому одні народи бідні, а інші – багаті. Все, що потрібно знати зацікавленій людині про економіку – є в цьому посібнику.

«Економічний образ мислення» – один з найпопулярніших і успішних вступних курсів в економічну теорію. Книга одна з кращих в своєму жанрі! Без сумніву зобов'язана зайняти почесне місце в бібліотеці кожного економіста.

Нассім Ніколас Талеб

Чорний лебідь. Під знаком непередбачуваності

Якщо вас цікавлять якісні книги для економістів, зверніть увагу на цей твір, що став світовим бестселером (більше 3 млн копій). Автор – письменник і колишній торговець опціонами, випускник Сорбони і нью-йоркський фінансовий гуру. Одним з перших зацікавився механізмами торгівлі похідними фінансовими інструментами.

Книга «Чорний лебідь. Під знаком непередбачуваності», купити яку варто всім любителям неординарного чтива, містить факти, які неможливо заперечувати. Твір про незмірно-рідкісні, непередбачувані, непрогнозовані події, що володіють колосальною значимістю.

Як пише Bloomberg.com: «З головного єретика Уолл-стріт, який поодинці виступив проти легіону футурологів і аналітиків, Талеб перетворився на фігуру, чий вплив поширюється далеко за межі фінансового світу.»

Ден Аріелі

Поведінкова економіка. Чому люди поводяться ірраціонально і як заробити на цьому

Автор книги з економіки багато років досліджував особливості поведінки індивідуумів під впливом різних життєвих факторі:.

  • Чому згадування про Десять заповідей зменшує нашу схильність до брехні, навіть коли нас не вдається впіймати?

  • Чому дорогі таблетки ефективніше дешевших?

  • Коли справа доходить до прийняття рішень в нашому житті, ми думаємо, що робимо розумний, раціональний вибір. Але чи так це?

Поєднуючи щоденний досвід з новаторськими дослідженнями, Аріелі пояснює, як очікування, емоції, соціальні норми та інші невидимі, здавалося б, нелогічні сили змінюють наші здібності до міркування.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024