Посадовців Ківерцівської міської ради вчили ефективно взаємодіяти з громадою. ФОТО

12 Січня 2020, 09:18
3503

Волинські громади, які залучені до проекту «Участь в дії», розпочали вивчати, як місцевій владі ефективно взаємодіяти з громадою через використання інструментів громадської участі.

Вісім волинських громад, які в результаті конкурсного відбору обрані учасницями проекту «Участь в дії»: практики взаємодії влади та громади», на початку січня розпочали серію інформаційних занять щодо застосування інструментів громадської участі для конструктивного діалогу між владою та мешканцями. Про це йдеться на сторінці Розвиток Волині у Facebook.

Учасниками першого навчального модулю «Запровадження механізмів прозорості, підзвітності та публічності під час формування та реалізації місцевої політики» стали посадові особи органів місцевого самоврядування у Люблинецька об'єднана територіальна громада, Зарічанська ОТГ та Ківерцівська ОТГ (Ківерцівська міська рада).

Голова Люблинецької ОТГ Ковельського району Наталія Сіховська переконана, що зміни на будь-якій території починаються з кожного з нас, тому прагне знати, як у правововму полі залучити максимальну кількість ініціатив для розвитку громади.

Залучати громадських активістів до діалогу зацікавлений і голова Зарічанської ОТГ Володимир-Волинського району Ігор Пальонка.

«Дуже важливо мати конструктивний діалог всередині громади. Згідно із Законом про місцеве самоврядування кожна людина має право долучатись до прийняття рішень через певні інструменти, але найчастіше місцеві мешканці розмірковують так: ми обрали голову, тому нехай він бере відповідальність на себе за ті зміни, які відбуваються у громаді. Критикувати завжди легше. А такі семінари допомагають зрозуміти, як налагодити комунікацію, що матиме результат», – зауважив очільник громади.

Чимало запитань про застосування місцевої ініціативи, подання електронної петиції, проведення громадських зборів, ефективність громадських слухань та використання бюджету участі пролунало і у Ківерцівській ОТГ.

Під час даного навчального модулю представники місцевого самоврядування разом з експертом обласної молодіжної громадської організації «Волинський Інститут Права» (що є партнером нашого проекту) Михайлом Шелепом проаналізували, як у кожній громаді відбувається комунікація між місцевими активістами та посадовцями у щоденній роботі, наскільки публічною є інформація про діяльність громади та хто і в якій формі може отримати до неї доступ.

Загалом у кожній з восьми громад відбудеться по 7 навчальних модулів, до яких буде залучено представників місцевого самоврядування, депутатський корпус громад, молодь, громадських активістів, учнів старших класів шкіл та представників громадських організацій.

Проект «Участь в дії: практики взаємодії влади та громади» реалізується громадською організацією «Розвиток Волині» та фінансується в рамках Фонду підзвітності Міністерства закордонних справ Нідерландів. Партнер з реалізації проекту – обласна молодіжна громадська організація «Волинський Інститут Права».











 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024