Ківерцівські рятувальники підбили підсумки роботи у 2019 році

16 Січня 2020, 08:15
1988

В шостій Державній пожежно-рятувльній частині міста Ківерці відбулась нарада під головуванням заступника начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації УДСНС України у Волинській області  Віктора Милостивого.

В засіданні, яке відбулося 15 січня взяли участь в.о. голови РДА Юліан Таранчук, голова районної ради Олександр Гурський, міський голова Володимир Жгутов. Про це пише Волинь.Правда

Начальник Ківерцівського РВ Управління ДСНС України у Волинській області, підполковник служби цивільного захисту Андрій Кузьмов зазначив, що завдання, покладені на підрозділ виконані, у межах повноважень забезпечено належне реагування на всі надзвичайні події, які виникали на території району протягом року. Він наголосив на проблемних питаннях, які виникали під час роботи підрозділу, існуючі недоліки та шляхи їх усунення.

 


 

Головний інспектор  Ківерцівського РВ УДСНС України у Волинській області Василь Фик доповів про підсумки роботи Ківерцівського РВ та 6 ДПРЧ Управління ДСНС України у Волинській області у 2019 році.

За звітний період в Ківерцівському районі виникло 100 пожеж, внаслідок яких загинуло 6 громадян. Матеріальні збитки  склали 6 млн. 329 тис. грн. Під час ліквідації пожеж врятовано матеріальних цінностей на суму понад 14 млн. 123 тис. гривень. Основними причинами пожеж є необережне поводження з вогнем (38 пожеж), порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок (39 пожеж), порушення правил облаштування та експлуатації пічного опалення (11 пожеж), підпали (7 пожеж) та інші причини (6 пожеж).

Майже 83% пожеж виникає саме в сільській місцевості, вагому роль у забезпеченні пожежної безпеки в сільській місцевості відіграє наявність боєздатних підрозділів місцевої пожежної охорони, яких у районі є 4, на їх функціонування поточному році виділено 2 млн. 840 тис. грн. Протягом 2019 року дані підрозділи залучалися до гасіння пожеж у 60 випадках. Проте проблемними, в плані оптимального оперативного реагування, залишаються території, що обіймаються Тростянецькою, Дернівською, Омельненською сільськими  радами, а це закономірно (через велику відстань) обумовлює збільшення часу вільного розвитку пожежі. Дані підрозділи фінансуються відповідно до районної цільової соціальної програми забезпечення пожежної безпеки на 2019-2020 роки. Про те на фінансування даної програми не всі сільські ради та ОТГ виділили кошти які були прогнозовані програмою, а саме: Дубищенська недофінансувала, Прилуцька недофінансувала, Ківерцівська ОТГ, а такі сільські ради як Грем’яченська, Карпилівська,  Хорлупівська та Тростянецька ОТГ взагалі не виділели коштів.

 

 

Протягом 2019 року працівниками Ківерцівського районного відділу складено 180 адміністративних протоколів на суму 15,249 тис. грн.

З метою навчання населення правилам безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки у побуті, зменшення кількості пожеж та загибелі на них громадян в населених пунктах Ківерцівського району особовим складом Ківерцівського районного відділу та 6 ДПРЧ УДСНС України у Волинській області протягом 2019 року проведено відпрацювання 11 сільських ради, 1 селищна, 4 ОТГ та 1 міську раду.

Особлива увага була звернена на помешкання, де проживають одинокі громадяни похилого віку, багатодітних сімей, інші соціально-незахищені верстви населення. Через засоби масової інформації постійно висвітлювались матеріали щодо попередження виникнення пожеж, безпека людей на водних об’єктах а також під час низьких температур.

У підсумку полковник служби цивільного захисту Віктор Милостивий позитивно оцінив діяльность рятувальників Ківерцівського району та подякував особовому складу підрозділу за проведену роботу. Визначені основні пріоритети у подальшій діяльності, зокрема щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій різного характеру та загибелі на них людей в районі в цілому. Кращих рятувальників відзначено Почесними грамотами управління.

На завершення наради присутні обговорили пріоритетні напрямки роботи підрозділу у 2020 році.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024