У Ківерцівській РДА обговорили питання військового обліку на території району

17 Січня 2020, 10:27
2074

Перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук провів нараду з керівництвом та представниками районного військового комісаріату.

Захід відбувся 15 січня,– йдеться на сайті Ківерцівської РДА. 

У нараді брали участь керівник апарату РДА Зоя Радюк, начальник загального відділу Валентина Дубина, головний спеціаліст з мобілізаційної, оборонної роботи та з питань взаємодії з правоохоронними органами Ігор Літвак. Обговорено питання «Про стан військового обліку на території Ківерцівського району у 2019 році та завдання щодо його поліпшення у 2020 році».

Військовий комісар Ківерцівського РВК Олег Алєксєєв назвав основні завдання Ківерцівського районного військового комісаріату щодо обліково-призовної роботи, зокрема:

– приписка юнаків до призовної дільниці Ківерцівського РВК;

– призов громадян України на строкову військову службу;

– підготовка громадян України до військової служби.

Він акцентував увагу присутніх, що кожного року у січні – березні до призовної дільниці Ківерцівського РВК приписуються допризовники, яким у рік приписки виповнюється 17 років з метою взяття їх на військовий облік. Для проведення приписки громадян України до призовної дільниці кожного року у військовому комісаріаті утворюється комісія з питань приписки. Районна лікарня організовує роботу медичного персоналу з медичного огляду громадян України, які підлягають приписці.

У військовому комісаріаті з допризовниками традиційно проводяться наступні заходи: проведення медичного огляду, визначення їх придатності для військової служби, проведення бесід для виявлення інтересів юнаків, їх відношення до військової служби, проведення професійно-психологічного відбору, вручення посвідчень про приписку. Приписку до призовної дільниці проходять допризовники шкіл району.

В свою чергу, перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук зазначив, що з метою забезпечення функціонування системи військового обліку та контролю за виконанням громадянами України військового обов’язку i за дотриманням ними встановлених правил військового обліку, своєчасного бронювання військовозобов’язаних за підприємствами, установами i організаціями на період мобілізації та на воєнний час, завчасної підготовки кадрів для заміни військовозобов’язаних, які підлягають призову у разі мобілізації, та у відповідності до інформації щодо стану військового обліку на території району, в РДА готується розпорядження «Про стан військового обліку на території Ківерцівського району у 2019 році та завдання щодо його поліпшення у 2020 році».

Також очільник району наголосив на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо умов проходження строкової служби, адже, як зазначив Юліан Віталійович, військові строкової служби в зону проведення антитерористичної операції на сході України не залучаються. Відповідно «Програми патріотичного виховання молоді, підготовки та проведення призову юнаків на строкову військову службу в Ківерцівському районі «Призовник 2017-2020» щороку виділяються кошти з районного бюджету на заходи щодо проведення призову юнаків на строкову військову службу.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024