У Жидичині священик УПЦ МП, який стріляв по людях, незаконно проник у дзвіницю храму. ВІДЕО

17 Січня 2020, 13:45
Володимир Гелета 3229
Володимир Гелета

Храмова служба внутрішньої безпеки села Жидичин зафіксувала незаконне проникнення невідомої особи на територію храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви, яка є пам’яткою архітектури національного значення і перебуває у постійному користуванні релігійної громади Святителя Миколая Чудотворця Православної Церкви України.

Про це йдеться на facebook-сторінці Чернецтва Волині.

17 січня після опівночі невідомий, за допомогою драбини, проник в приміщення дзвіниці (Охоронний договір №119/3) з тильної сторони і намагався винести з неї металеві предмети.

Особою, яка вчинила протиправні дії, виявився колишній настоятель Свято-Миколаївського храму с. Жидиичн Володимир Гелета. Для уникнення будь-яких провокацій на місце події викликали поліцію. Зловмисника заблокували у приміщенні дзвіниці до моменту прибуття слідчо-оперативної групи.

Протягом 15 хв до моменту прибуття екіпажу Патрульної поліції зловмисник намагався вибити двері, погрожував, вживав нецензурну лексику.

Побачивши працівників поліції, які прибули за викликом, екс-настоятель пішов на безпрецендентний ризикований для його життя та здоров’я крок і здійснив стрибок з другого поверху дзвіниці. Всі ці дії відбувалися безпосередньо на очах поліції. В такий спосіб, очевидно, зловмисник хотів уникнути факту фіксації незаконного проникнення у будівлю.

У результаті невдалого стрибка чоловік отримав травму ноги у вигляді відкритого перелому. До моменту прибуття карети швидкої допомоги, правоохоронці невідкладно і фахово надавали першу допомогу потерпілому.

За результатами надзвичайної ситуації працівниками поліції склали відповідні протоколи, взяли свідчення очевидців.
Варто зазначити, що у приймальному відділенні лікарні Володимир Гелета з дружиною надали неправдиві свідчення, повідомивши медиків, що травму потерпілий отримав у власній оселі.

«Чекаємо об’єктивного розслідування згаданого вище інциденту»,– йдеться в дописі. 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024