У Ківерцях відзначили День соборності України

23 Січня 2020, 15:17
1749

З нагоди Дня соборності України відбулися урочистості у Ківерцівському центрі позашкільної освіти.

Захід організували 22 січня. Про це повідомили на сайті Ківерцівської громади.

На заході були присутні очільники влади: Ківерцівський міський голова Володимир Жгутов, голова Ківерцівської районної ради Олександр Гурський, в.о. голови Ківерцівської РДА Юліан Таранчук.

Присутні у залі керівники і працівники комунальних закладів Ківерцівської об’єднаної територіальної громади, учні міських шкіл, мешканці міста, затамувавши подих, слухали українські патріотичні пісні у виконанні аматорів сцени Ківерцівського будинку культури імені Михайла Ковальова, директора будинку культури села Муравище Сергія Стасюка та ківерцівської зірочки Софійки Гловацької.

До присутніх з вітальним словом звернувся Володимир Жгутов, який сказав, що важкий і тернистий шлях пройшла Україна до того, як стати єдиною державою, і у свідомості пересічного українця День Соборності вважався історичною подією, яке відбулася, і Україна є.

«На жаль, у 2013 і 2014 роках питання єдності України постало з новою гостротою і всі усвідомили, що соборність просто так не дається, її треба заслужити, заслужити кожен день тим, що любити свою державу такою, яка вона є, поважати пам’ять про предків, поважати національну культуру.

Не дивитися, що там десь краще, а робити тут краще кожному з нас, кожний день робити державу величавою. І, якщо держава буде величава, вона буде єдина. Це залежить від нас.

Соборність – це не просто обриси країни на карті, це філософія буття з гордістю, що я – українець. Соборність має бути в душі, в серці і у нашій свідомості», – наголосив посадовець.

Олександр Гурський окремо звернувся до молодих людей, присутніх у залі, яким, на його думку, потрібно буде відстоювати єдність України у майбутньому. Він наголосив, що найбільше його бажання, щоб боротьба за соборність української держави була мирною.

Юліан Таранчук побажав усім абсолютної самоідентифікації українців, так як ми живемо в Україні, ми представники української нації, ми любимо Україну і бачимо все, що навколо відбувається.  

Українські пісні, які линули зі сцени, підсилили урочисту атмосферу свята. Заключним акордом стало рукостискання всіх присутніх у залі та спільне виконання Державного Гімну.






Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром