Дерно: голова сільради квапить колег об’єднуватися, поки ОТГ підтримують фінансово

29 Січня 2017, 15:50
3817

Ківерцівські управлінці затягують з об’єднанням територіальних громад

Процес децентралізації у Ківерцівському районі обговорили 24 січня у Волинській ОДА за участі голови Володимира Гунчика, голови Ківерцівської РДА Валерія Ткачука та голів сільських рад. Про це інформує видання ВолиньPost.

Так, голова Дернівської сільської ради Олексадр Гуч закликає колег зі Звірівської, Покащівської, Хорлупівської, Дубищенської та Карпилівської сільських рад об’єднуватись в одну громаду:

«По великому рахунку зараз у всіх сільських рад позиція очікування, адже всі дивляться на те, як об’єднаються Ківерці, хоча вони теж особливих кроків наразі не роблять. Але ми втрачаємо дуже важливий момент – зараз у нас є можливість отримати хоч якісь кошти на розвиток інфраструктури, які треба брати, адже потім їх не буде, а проблеми лишаться. Приріст бюджету нашої громади, в разі об’єднання, буде в два рази»

 В свою чергу,представник Звірівської сільської ради переконує, що до їхньої сільської ради вже надійшло 3 пропозиції щодо об’єднання від села Піддубці, Дерно та міста Ківерці. Сільський голова Звірова одноосібно не хоче ухвалювати таке рішення, а представники громади не можуть визначитись кому надати перевагу.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що а сьогодні Дернівська ОТГ погоджена Кабінетом Міністрів, як спроможна, що дає всі підстави формувати територію в такий спосіб. Якщо ж змінити конфігурацію, то доведеться нову пройти юридичну тяганину по всіх сільських радах та на всіх рівнях, починаючи від громадських слухань в селі.

Відтак, Володимир Гунчик порадив сільським головам вкотре сісти за стіл переговорів та приймати якесь рішення, адже якщо вони будуть затягувати із цим процесом, то зрештою змушені будуть об’єднуватись примусово. Та й фінансова підтримка таких громад, вочевидь, буде набагато гіршою, ніж зараз.

Зрештою, Володимир Гунчик порадив сільським головам ще раз сісти за стіл переговорів та приймати якесь рішення, адже якщо вони будуть затягувати із цим процесом, то збудуть  змушені об’єднуватись примусово. Тоді фінансова підтримка таких громад, вочевидь, буде набагато гіршою, ніж зараз.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024