Журавичі: травмований атовець потребує допомоги

30 Січня 2017, 12:21
2953

Доброволець, в якого нещодавно помер батько і онкохвора мати, отримав важку травму ще до прийняття присяги, тож залишився без державної допомоги.

Про це інформує ІА Волинські новини.

Журавичанин Руслан Ковальчук добровільно пішов на службу за контрактом в ЗСУ. Для проходження зборів він прибув у вересні 2016 року на військовий полігон, де й отримав за декілька днів мінно-вибухову травму.

Руслан пройшов лікування і переніс 6 операцій у Військово-медичному клінічному центрі західного регіону. Зараз перебуває вдома і потребує постійного стороннього догляду, матеріальної підтримки для прожиття, лікування і реабілітації.

Мати захисника Антоніна Йосипівна – онкохвора, пенсіонерка за віком, отримує мізерну пенсію, крім якої інших доходів в сім’ї нема. 27 січня помер батько Руслана, який проживав окремо від сім’ї. Йому не вистачило коштів на дороговартісну операцію на серці з заміни мітрального клапана, через що необхідну операцію не зробили вчасно.

Будинок сім’ї без жодних зручностей знаходиться в незадовільному стані і майже непридатний для проживання потребує капітального ремонту.

Голова Журавичівської сільської Алла Гонтар пояснює, що ситуація, у якій опинився Руслан Ковальчук, є винятковою, не прописаною у законодавстві, не захищена державою, оскільки він не встиг підписати контракт, був поранений на полігоні під час навчальних зборів та не має статусу учасника АТО. До моменту, поки отримає групу інвалідності та право на якусь грошову виплату, Руслан Ковальчук не має засобів для існування.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024