У Ківерцях три школи закрили на карантин

02 Лютого 2020, 16:51
4914

У зв’язку з підвищенням рівня захворюваності серед школярів на грип і ГРВІ у місті Ківерці з понеділка призупинено навчальний процес у трьох навчальних закладах міста.

А саме, тимчасово призупинено навчально-освітній процес у ОЗО «ЗЗСО І-ІІІ ст. №4, ЗОШ №3 та у Ківерцівській гімназії. У цих школах рівень відсутності учнів вищий за 20%,– пише Волинь.Правда

За інформацією Луцького міськміжрайонного відділу  ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», який здійснює  постійний епідеміологічний нагляд за станом інфекційної захворюваності, в Ківерцівському районі за останній тиждень різко зросла епідемічна активність захворювань на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції. Станом на 30 січня 2020 року в районі зареєстровано перевищення епідемічного порогу на 16,8%.

За останні 7 днів  на  гострі респіраторні вірусні інфекції  захворіло 361 житель району, із них 57% становлять діти до 17 років (206 осіб).  Показник захворюваності з розрахунку на 100 тисяч населення склав – 569,6. Щотижневий приріст захворілих становить близько 27%.

З початку епідемічного сезону  (26 вересня 2019р.) перехворіло 3687  мешканців району, що становить близько 6% населення.

Особливу тривогу викликає поширення цих захворювань серед дітей  навчально-виховних закладів. З 29 січня 2020р. з приводу високої захворюваності  на ГРВІ тимчасово призупинено навчально-освітній процес у ОЗО «ЗЗСО І-ІІІ ст. №4 м.Ківерці», захворіло 30,7% школярів. У декількох навчальних закладах району призупинено навчально-освітній процес в окремих класах. В районі лабораторно підтверджений перший випадок грипу (типу А), виявлений у школяра Цуманської ЗОШ.

Школам рекомендовано на час карантину:

Забезпечити інформування батьків учнів про тимчасове призупинення навчально – виховного процесу в закладах загальної середньої освіти.

Забезпечити проведення профілактичних бесід з учнями щодо правил поведінки, збереження життя і здоров’я під час вимушеного призупинення навчальних занять.

Обмежити проведення масових заходів за участю учнів.

Організувати виконання навчальних планів і програм за рахунок ущільнення матеріалу та резервних годин.

Забезпечити в закладах загальної середньої освіти дотримання санітарно-гігієнічних умов (провітрювання, вологе прибирання з використанням спеціальних засобів тощо).

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024