Ківерцівський район буде одним із центрів Луцького госпітального округу

30 Січня 2017, 17:00
1190

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик каже, що на те, щоб передбачити у Волинській області лише 3 госпітальні округи – Луцький, Ковельський та Нововолинський, були об’єктивні причини. 

Пояснив голова ОДА під час оперативної наради у понеділок, 30 січня.

До слова, у Волинській ОДА у Волинській ОДА вирішили рекомендувати створити на Волині 3 госпітальні округи: «Луцький», «Ковельський» та «Нововолинський».

«Луцький» округ  включатиме 488 тисяч людей із центром в Луцьку, Горохівський, Луцький, Ківерцівський, Рожищенський райони. При цьому в районах залишаються багатопрофільні лікарні першого рівня.

До «Ковельського» округу  увійде майже 376 тисяч людей – Любешівський, Любомльський, Старовижівський , Ратнівський, Шацький, Маневицький, Ковельський, Камінь-Каширський, Турійський райони, Ковель. При цьому в Любомлі, Ратному, Камені залишаються лікарні першого рівня, а в Любешові, Турійську і Шацьку будуть медзаклади планового лікування.

«Нововолинський» округ міститиме Нововолинськ, Володимир, Володимир-Волинський район, Іваничівський район, 187 тисяч людей.

Володимир Гунчик закцентував, що жодної лікарні на Волині не закриють. Він вважає, що на Волині чітко видно за «міграціями» пацієнтів рівень надання медичних послуг. Наприклад, коли із одного міста 60% пацієнтів їздять в інше і натякнув що це «міграція» пацієнтів із Володимира-Волинського до Нововолинська. Тому він закликає «не ототожнювати госпітальний округ із виборчим округом».

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром