Природозахисник зафіксував криваві сліди розправи над вовком в заказнику "Зубр"

30 Січня 2017, 16:26
1927

Андрій Плига розповів про можливе несанкціоноване полювання на зубрів, популяція яких з роками зменшується. Активіст також розповів, що бачив догораючі рештки вовка. Фото побаченого виклав поряд із дописом.

Нижче подаємо допис без змін:

«Волинська різня. Полювання пост

Ківерцівський нацпарк "Цуманська Пуща" мав бути створений для охорони зубрів, але за "неймовірним збігом" (жарт) заказник "Зубр", на території якого власне зубри і мешкають, в нацпарк не увійшов - кажуть, зміна була пролобійована місцевим мисливцем-олігархом Колісником.

Тобто зубр то є символом нацпарку, але самі зубри тримаються за його межами - на території заказника, який по факту є мисливськими володіннями вищезгаданого Колісника. Більш того, мисливці не визнають навіть розширені межі заказника, і проводять облавні полювання в зубрових лісах.

Так криваво виглядають декілька квартальних просік, де на днях проходило облавне полювання на кабанів чи то оленів. Сьогодні ми там зустріли стадо зубрів. Полювання на зубрів звісно заборонено, але їх чисельність тут зменшилась з понад 200от на початку 90х до близько 16ти зараз. І національний парк не має можливості контролювати цю територію, поки цей ліс не входить в його межі і продовжує бути елітним мисливським господарством.

PS І про вовків. Вчора тут завалили вовка і спалили його - на фото догораючі рештки вовка в багатті. З понеділка по середу обіцяють завалити ще 3х вовків.

Просто згадуйте ці криваві плями на снігу і багаття, коли будете чути як мисливці люблять природу.»

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024