Ківерцівським аграріям презентували «Державний аграрний реєстр»

08 Лютого 2020, 09:44
1327

У районній державній адміністрації побувала мобільна група операторів, яку супроводжувала заступник директора департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Людмила Петриканин.

Візит мобільної групи відбувся сьомого лютого. Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА. 

Агровиробникам району розповіли про проект та надали практичну допомогу у внесенні відомостей про себе у систему.  

Участь у заході взяла керівник Ківерцівського районного бюро правової допомоги Віра Ольшевська, яка надаватиме консультації з правових питань охочим стати учасником Реєстру та начальник Міжрайонного управління Держгеокадастру у Ківерцівському та Рожищенському районах Ігор Левчик, який консультуватиме із земельних питань.

На пілотному етапі, у своєму онлайн-кабінеті аграрій зможе слідкувати за інформацією про себе, отримавши інформацію з чотирьох реєстрів: Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних та фізичних осіб, Реєстру речових прав та Реєстру тварин.

Після внесення до реєстру, учасники зможуть подавати заявки на виправлення помилок та реєстрацію земельних ділянок в кадастрі. Зокрема, спеціалісти Держгеокадастру будуть здійснювати опрацювання заявок на виправлення помилок та реєстрацію ділянок із використанням можливостей камеральних робіт та на основі архівної документації із землеустрою. 

Зареєстровані агровиробники також матимуть прямий доступ до актуальної інформації щодо програм державної підтримки та можливостей щодо їхнього використання. 

Для реєстрації необхідно перевірити наявність актуального кваліфікованого електронного підпису (КЕП). У разі відсутності КЕП його можна зробити самостійно, або це допоможе зробити оператор під час реєстрації (у випадку наявності рахунку в ПриватБанк, для цього необхідно також взяти з собою флешку). Реєстрація та користування Реєстром безкоштовні.  

Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі онлайн можна з п'ятого лютого.

Покрокова інструкція для реєстрації доступна у відео.

Довідково: Державний аграрний реєстр — це новий безкоштовний онлайн-сервіс для аграріїв, який впроваджується Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, щоб зробити взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою, доступною і простежуваною. За допомогою Аграрного реєстру планується надавати державні сервіси, спростити доступ до банківського фінансування та програм кредитних гарантій, а також запровадити програми таргетованої державної підтримки й оцінювати їх ефективність.





 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024