Жидичанин у складі банди хотів встановити контроль над Закарпаттям. ФОТО

11 Лютого 2020, 10:09
2096

На Закарпатті оперативники управління стратегічних розслідувань, спецпризначенці, співробітники СБУ, детективи ГУНП спільно з прокуратурою області провели масштабну спецоперацію для затримання учасників злочинного угруповання, які планували встановити контроль над регіоном.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Інформують, що у суботу, 8 лютого, у селі Нижні Ворота затримали лідера та членів злочинного угрупування.

За інформацією правоохоронців, учасники ОЗГ були озброєні, тому прийняли рішення про залучення до поліцейської операції спецпідрозділ КОРД та роту особливого призначення поліції області. Під час затримання особи, які перебували в автомобілях, чинили озброєний опір та намагалися втекти з місця події. Однак їх затримали. У результаті ніхто не постраждав.

Варто зазначити, що лідер злочинної групи пересувався на броньованому автомобілі. З місця події вилучили транспортні засоби та зброю.

 

З власних джерел ІА ВолиньPost стало відомо, що серед затриманих є волиняни. Цю інформацію журналістам видання підтвердили у пресслужбі поліції Закарпаття.

Розповіли, що загалом затримали сімох осіб, троє з них – волиняни. Зокрема, двоє – жителі Луцька, один – села Жидичин Ківерцівського району. Із затриманих семи осіб двоє наразі перебувають у СІЗО. Це водії транспортних засобів. Ще з п'ятьма (пасажири цих автівок) працюють поліцейські, серед цих п'яти і троє волинян.

Зауважимо, що на відео, оприлюдненому Нацоліцією, видно, що у одного із затриманих волинян було безтермінове посвідчення, видане на той час ще першим заступником голови Волинської обласної ради Олександром Пирожиком.


 

Як повідомляє УНІАН, масштабній спецоперації передувало те, що 7 лютого вранці в Мукачеві на вулиці Сєченова сталася стрілянина, внаслідок якої двоє місцевих жителів отримали вогнепальні поранення. За відомостями поліції, заявник повідомив, що чув постріли та бачив, як водії двох транспортних засобів стріляли у бік один одного, після чого обидва позашляховики поїхали в невідомому напрямку. А вже у ніч на 9 лютого ЗМІ повідомили про затримання кількох осіб на посту поліції в Нижніх Воротах. За попередньою інформацією, затримання відбулося у той час, як два автомобілі на львівській реєстрації Mercedes G-Glass і Toyota Land Cruiser 200 заїжджали в Закарпатську область через пост поліції у Нижніх Воротах.






 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024