Унікальні срібні портрети Радзівіллів з Олики презентували в Луцьку

02 Лютого 2017, 10:21
2217

Унікальні знахідки з підземель олицького колегіального костелу святої Трійці показали громадськості

Публічний звіт сектору археології Волинського краєзнавчого музею та реставрованих речей відбувся 1 лютого, повідомляють Хроніки Любарта.

Головними об’єктами виставки стали два портрети на металі середини XVII століття Альбрехта Станіслава Радзівілла та його дружини Христини Анни Любомирської.

Невипадково науковці та музейники назвали їх унікальними та рідкісними. Адже, за їх припущенням, пластини є натрунними виробами з поховань вищевказаних осіб. Підкупами сміття їх знайшли у крипті костелу в 2016 році. Художник-реставратор, науковий співробітник Рівненського краєзнавчого музею Олексій Войтюк займався реставрацією об’єктів. Він розповів, що відновлення відбувалося без механічного втручання хімічним методом пошарового очищення.

За словами директора Волинського краєзнавчого музею Анатолія Силюка, вироби поки що будуть зберігатися й експонуватися в музеї у Луцьку, проте в перспективі хочуть поставити питання про створення олицького музею, який би репрезентував історію Олики з усіма артефактами та експонатами.

Розпізнати особу на віднайдених пластинах науковці змогли завдяки збереженому відомому «Портеру Альбрехта Станіслава Радзівілла» 1640-х років Пітера Данкерса де Рей.


 


 


 


 


 


 


 


 


 



 


 


 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром