У Воротнівському лісництві з вольєрів випустили на волю дев'ять оленів. ВІДЕО

13 Лютого 2020, 08:36
2094

На території Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ» дев’ять оленів, які мешкали у вольєрі, лісівники випустили у вільний простір.

Ще 6 особин лишилися жити у вольєрі. Про це повідомили у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

«Тварини почуваються чудово. Ми часто натрапляємо на них у лісі. Спостерігаємо. Олені приходять до годівничок. Вони досить гарно і швидко прижилися на волі. Тим більше, особливих проблем із пошуком їжі цієї зими немає. Тож є всі умови для їх комфортного проживання», – зазначає лісничий Воротнівського лісництва Юрій Курчик.

Директор державного підприємства ДП «МГ «Звірівське» Сергій Тишковець розповідає, що олені є своєрідною фішкою підприємства. Хто буває у місцевих лісах (Ківерцівський р-н), можуть спостерігати картину, як цілі оленячі стада подорожують лісами або перебігають через дорогу.

Загалом у ДП «ЛМГ «Звірівське», за даними минулорічного зимового обліку, налічується до пів тисячі оленів плямистих, ще до 30 – благородних. Крім того, там мешкають сотні косуль, також кабани, лисиці, зайці.

«Тварини, яких ми утримували у вольєрі на території Воротнівського лісництва, вирощувалися з метою, так би мовити, рекреаційною. Ці ліси віднедавна відіграють важливе туристичне значення в нашій області. Безперечно, зустріч із такими благородними тваринами додасть емоцій лісовій прогулянці», – зазначає Сергій Тишковець.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром