Чоловік, який на смерть збив пішохода у Сокиричах, відбувся умовним терміном

17 Лютого 2020, 09:18
Винуватець відбувся умовним терміном 1811
Винуватець відбувся умовним терміном

Ківерцівський районний суд розглянув кримінальне провадження про обвинувачення уродженця міста Луцьк, який вчинив дорожньо-транспортну пригоду та на смерть збив пішохода.

Слухання справи відбулось 10 лютого. Про це йдеться у вироку суду.

27 листопада 2018 року близько 17:30 підсудний, керуючи автомобілем марки «Mercedes-Benz», у селі Сокиричі Ківерцівського району зі швидкістю більше 50 км/год виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з автомобілем марки «Mazda 323», який здійснював маневр повороту ліворуч. Після цього обвинувачений виїхав на ліве по напрямку руху узбіччя, де допустив наїзд на пішохода, який рухався по узбіччю у зустрічному напрямку.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримав численні тілесні ушкодження, від яких помер.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю та дав пояснення. У вчиненому щиро розкаявся та просив суворо не карати.

«Потерпіла в судовому засіданні зазначила, що претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого немає, щодо міри покарання просила суворо не карати та не позбавляти його волі. Вона розповіла, що очевидицею вказаних подій не була, про смерть чоловіка дізналася від людей, на місце події працівники поліції її не пускали. Крім того вказала, що обвинувачений підходив до неї з метою відшкодування матеріальної та моральної шкоди, однак вона відмовилася», – йдеться у матеріалах справи.

До обставин, що пом'якшує покарання обвинуваченого суд відніс щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого суд не побачив.

Головуюча суддя Вікторія Корецька ухвалила визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України і призначити йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавлення права керування транспортними засобами, терміном на один рік.

На підставі статтей 75 та 76 Кримінального кодексу України чоловіка звільнили від відбування призначеного основного покарання, якщо він протягом трьох років іспитового терміну не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки, а саме: повідомляти орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Також він заплатить в дохід держави судові витрати в загальній сумі 13 996 гривень, пов'язані із залученням експерта для проведення судових експертиз.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024