Ківерці: попрощались з героєм Марісом Камінським

07 Лютого 2017, 20:22
16869

«Не бійтесь проливати сльозу. Вона очищає» - священик

Провести в останню путь земляка прийшло чи не все місто. Тут були і ще зовсім невеличкі школярики, і старенькі бабусі й дідусі, і тендітні жінки, і мужні чоловіки. Вони чекають оборонця, хто з лампадками, а хто з квітами, аби востаннє на колінах віддати свою шану.

 

4


3



 


 

В очах людей біль, сум, сльози і неприємне відчуття неповернення. І навіть на обличчях багатьох дітей можна побачити якесь занепокоєння.

 

2



І ось, підходить поховальний кортеж. Попереду їде поліція, військовий оркестр, а далі машина з тілом покійника і довга колона людей. Грає похоронний марш і час від часу скандують вигуки: «Герої не вмирають».



3



3


1



2






 

Незрозуміло звідки з-попереду похоронної колони випурхнули птахи. Вони, ніби символ того, що душа хлопця вже відлетіла на небеса.

Довгий шлях, який проліг з вулиці Соборності до медичного коледжу не завадив створити «живий коридор» і гідно провести загиблого. З наближенням кортежу люди  запалюють лампадки і падають на коліна.

 

3



1






 

Актовий зал медичного коледжу, де всі охочі зібрались на громадянську панахиду востаннє попрощатись з Марісом був переповнений.

«Це велика втрата для всіх нас. Але перш за все це велика втрата для матері, брата, дружини, майбутньої дитинки. Не бійтесь пускати сльозу, вона очищає» - зазначив священик.

«Добре не на сході, не на заході. Добре там, де є любов. Приходьте, моліться, за його душу. Не обов’язково зараз, приходьте ввечері, завтра.» - додав він.

Крім слів священика, мало що можна було почути від присутніх. Всі слова були зайвими, бо тиша і смуток присутніх промовляли самі за себе.

Біля молодого, красивого хлопця ридала матір, ллються сльози у близьких і тих, хто раніше не знав його, хтось про себе молиться. Адже щодня у світі трапляється якесь лихо, але коли зовсім поряд гине захисник, воно терзає нас набагато більше.

 

1

 

 Панахида за героєм  відбудеться у Ківерцівському медичному коледжі об 11:30, а відспівають о 12:00 у Свято-Покровському  соборі, після чого поховають на міському кладовищі.

 

2

 

Вічна пям’ять і слава герою !

Антоніна АНДРІЙЧУК

Також читайте:

Волонтер поділився спогадами про загиблого Маріса Камінського

Під Авдіївкою загинув ще один воїн родом з Ківерців

Коментарі
09 Лютого 2017, 11:00
ТАКИХ МАЛО, ШАНА ТОБІ ДРУЖЕ СЛЬОЗИ НА УСТАХ ЗА ТЕБЕ ГЕРОЙ
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024