«Краще я помру», – настоятель жидичнського храму про відмову від Причастя

18 Березня 2020, 12:01
3000

Намісник Свято-Миколаївського монастиря у Жидичні висловив свою думку про те, чи потрібно відвідувати храм та причащатися під час карантину, зумовленого епідемією коронавірусу.

Про це він сказав під час проповіді 16 березня,– пише ІА «ВолиньPost».

З-поміж іншого священник зазначив, що люди, які раніше декларували свою віру в Бога тепер кажуть, що не можна підходити до святинь, причащатися і тому подібнею

«А в що ми віримо? Для нас церква - інститут етики. То чим тоді церква відрізняється від будь-якої громадської організації?», – запитав намісник жидичинської обителі.

Потім отець Константин зачитав своїй пастві лист отця Михайла Бучака, який є настоятелем храму в селі Княгининок, в якому йшлося про святині та їхнє значення у житті християнина 

«Чи не боюся я померти від коронавірусу? Боюся. Але ще більше я боюся бути живим мерцем без Христа у серці. Завжди думав, що я прогресивний священик. Виявляється – ні. Можливо мої переконання хибні, але точно щирі і йдуть із грішної і християнської душі», – йшлося у листі. 

Архімандрит Константин підтримав позицію отця Михайла: «Я багато про це думав. Та, навіть, якби мені Господь і допустив заразитися коронавірусом після того, як я буду приступати до Таїнств Церкви Христової, то краще я помру, але завтра я стану перед Богом і скажу: «Господи, я помер через те, що я вірив, що це Твоє». Але мені страшно померти після того, коли ми сьогодні у постові дні читаємо Євангелію про зраду Іуди, про зраду Петра, мені страшно померти зрадником. І мені, здається, що це найкращий піст у нашому житті і ніколи так ці пісні Євангелія не будуть нам лягати на серце як будуть лягати у цей піст».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024