Журавичі: від задухи рятували рибу

17 Лютого 2017, 12:00
5380 Джерело: https://www.facebook.com/npptsuman/?fref=ts

Усіх небайдужих закликають 18-19 лютого продовжити розпочате.

Працівники Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» спільно з волонтерами з місцевих громад 13 лютого здійснили польовий виїзд на ставки, що утворились на Журавичівських болотах, де рятували рибу від зимової задухи. Про це повідомляє Ківерцівський НПП «Цуманська пуща» на своїй сторінці у Facebook.

До акції долучились секретар Сильненської сільської ради Федір Філюк, місцевий активіст та голова постійної комісії з питань екології та земельних відносин Іван Подзюбанчук та директор національного парку Ігор Квач.

Сильні морози цієї зими створили вкрай несприятливі умови для зимівлі риб. Від нестачі кисню риба виснажується, а потім гине. Запаси кисню, зосереджені під крижаним покривом, витрачаються на процеси гниття решток рослин і тварин, які нагромаджуються на дні водойм за весняно-літній період. Основним методом боротьби з задухою є аерація , тобто насичення, води киснем. Для цього необхідно рубати ополонки на водоймах.

Працівники парку разом з місцевими волонтерами за допомогою бензопил та льодобурів пробурили найбільш залиті водою території боліт в напрямку від села Микове до села Журавичі та до села Клубочин і на місці лунок-ополонок ставили пучки накошеного по берегах очерету.

Працівники парку висловлюють щиру подяку всім небайдужим, хто відгукнувся на допомогу у порятунку риби, та сільським головам.

Всіх небайдужих, особливо рибалок та всіх користувачів водних угідь закликають 18-19 лютого продовжити розпочату справу та долучитись до розчищення замерзлих лунок-ополонок, розставляючи нажаті пучки очерету.
















 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром