Ківерці: відбувся автопробіг «Не зрадь Революцію Гідності»

20 Лютого 2017, 13:05
2235 Джерело: http://rozhyshche.rayon.in.ua

У Ківерцях у неділю, 19 лютого  завершився автопробіг «Не зрадь Революцію Гідності».

Його організували ГФ «Самооборона міста Рожище», ГФ «Самооборона міста Ківерці» і ЦК «Азов». Про це повідомляє Район.Рожище.

Метою такої акції було вшанувати пам’ять тих людей, які три роки тому віддали своє життя на Майдані. Активістам хотілось нагадати деяким людям про ці жертви, нагадати їм про те, що є дуже багато людей, які бачать, знають, і які переконані, що пам’ять жертв і Героїв Майдану потрішки починає забуватися.

2

 

 



1

 

«Всього-на-всього три роки пройшло з того часу, відколи серце України розривалося від куль снайперів, коли переважна більшість країни, яка не могла бути фізично на Майдані, завмерла біля екранів телевізорів в болісному очікуванні.

І всього три роки, а Небесна Сотня вже перетворюється в красиву фразу, в гарну легенду. Люди, які фактично в мирний час, поклали свої життя за країну. Шалена кількість людей буквально за три роки згадується лише по якихось датах, річницях. А жити потрібно так, щоб не ховати очі, коли Небесна Сотня дивитиметься на нас», – зазначила Наталія Марценюк.

 

1





 

Люди, які зібралися у Рожищах на площі Незалежності, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв і заспівали Гімн України.

Автопробіг стартував, попереду рожищенські та ківерцівські автомобілі, які попрямували в Луцьк на Театральний майдан. Там також зібралось трохи люду, які прийшли вшанувати жертв Майдану.



1



 

Перед присутніми виступили чоловіки, які одними з перших відправились боронити кордони країни, активний учасник торгової блокади на Сході України Богдан Пташник, безпосередній учасник подій на вулиці Інститутській, боєць, який брав участь в обороні Донецького аеропорту Андрій на псевдо «Фестиваль», громадський активіст, волонтер часів Майдану, волонтер і благодійник до цього часу Руслан Хомич, громадський активіст і волонтер Костянтин Зінкевич, очільник ГФ «Народна самооборона міста Рожище» Олександр Дулюк і прості перехожі, які не змогли стояти осторонь цієї події.




Богдан Пташник
Богдан Пташник


Андрій на псевдо «Фестиваль»
Андрій на псевдо «Фестиваль»


1
Руслан Хомич
Руслан Хомич


Костянтин Зінкевич
Костянтин Зінкевич


Олександр Дулюк
Олександр Дулюк

 

Присутні так само, як і в Рожищі, вшанували хвилиною мовчання Героїв Майдану та заспівали Гімн України. Дві рожищенські солістки Лілія Мартинюк і Людмила Семера заспівали кілька пісень, якими вшанували подвиги Героїв.

Автопробіг продовжувався... Всією колоною учасники поїхали «у гості» до чиновників, аби вручити їм символічні подарунки, символи корупції – «золоті батони».

На жаль, жоден із чиновників не вийшов, та активісти все-таки кожному з них лишили презенти на пам’ять.

 

 

 

 


 


 

 

Опісля колона автомобілів вирушила до Ківерець, аби й там віддати шану Героям. Це була кінцева точка акції.

Отож, автопробіг закінчився. Активісти подякували всім тим, хто долучився до нього і ще раз вшанував пам’ять учасників Майдану.






Відео Громадське. Волинь:

 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39