Обговорили перспективи об’єднання територіальних громад Ківерцівщини

23 Лютого 2017, 10:10
3733 Джерело: http://kiverrada.gov.ua

У Ківерцях відбулось засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, під час якого розглянули питання територіальних громад.

Засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування відбулось 20 лютого при голові районної ради. Про це повідомляє офіційний сайт Ківерцівської районної ради.

На початку засідання члени Координаційної ради хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Сільські, селищні голови на черговому засіданні обговорили питання «Про хід впровадження Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» на території Ківерцівського району». Голова райради Григорій Недопад звернув увагу, що питання серйозне, а на місцях досить повільно триває процес добровільного об’єднання територіальних громад, як результат лише дві сільські ради пройшли всі етапи та вийшли на фінішну пряму по утворенню об’єднаної територіальної громади.

Жидичинський сільський голова Юлія Дащук проінформувала, що на території Жидичинської та Озерцівської  сільських рад на завершальному етапі проходять роботи щодо утворення об’єднаної громади з центром у селі Жидичин. Вона зазначила, що цьому передувало опитування жителів цих громад. Як наслідок,95 відсотків жителів висловили бажання об’єднати Жидичинську та Озерцівську сільські ради в єдину громаду.

Секретар Ківерцівської міської  Оксана Баранович ради проінформувала, що відповідно до перспективного плану на території району має бути утворено Ківерцівську об’єднану громаду. Свої пропозиції міська рада письмо надіслала у прилеглі сільські ради. Однак, відповіді не надійшли. Борохівський сільський голова Володимир Артесюк зауважив, що сільська рада ухвалила рішення щодо об’єднання із міською радою, однак як зауважив, жителі Борохівської сільської ради хотіли б почути плани щодо подальшої долі громади та її закладів. На переконання Звірівського сільського голови Сергія Панасовича мають бути прописані умови на яких проходитиме об’єднання, адже місцеві жителі переживають про подальшу долю закладів освіти, медицини, культури.

Цуманський селищний голова Анатолій Дорошук,  Олицький селищний голови Олена Кашевська, секретар Дернівської сільської ради Марія Манжула у свої виступах повідомили, що процеси утворення об’єднаних територіальних громад на базі селищ Олика, Цумань та села Дерно поки що гальмуються. Все залежить від сусідніх сільських рад, які ще не визначились з ким об’єднуватись.

Тростянецький сільський голова  Олександр Ковальчук повідомив, що щодо утворення Тростянецької  об’єднаної громади провели  досить велику роботу. Найближчим часом всі необхідні документи подадуть до Волинської обласної ради та обласної державної адміністрації.

Голова райради запропонував очільникам рад зустрітись за круглим столом найближчим часом, обговорити всі питання та спільно із – начальником управління фінансів Оленою Єгорушкіною детально обрахувати бюджети, щоб визначити спроможність майбутніх об’єднаних громад.

Опісля члени Координаційної ради ухвалили рішення, у якому передбачили порушити клопотання перед районною радою про підготовку звернення до народних обранців щодо повернення податків на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів.

Члени Координаційної ради затвердили план роботи на перше півріччя 2017 року. Сільські голови внесли пропозиції  до проекту рішення: на черговому засіданні Координаційної ради розглянути питання про  транспортне сполучення і тарифи на перевезення пасажирів та про  стан вирубки лісів та доріг.








 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39