Ківерчан закликають залишатися вдома

03 Квітня 2020, 17:01
5053

У Ківерцях відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це інформує Ківерцівська РДА.

2 квітня на засіданні йшлося про посилення заходів щодо запобігання можливого поширення на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Про заходи, що вже проводяться на території району, інформували генеральний директор КЗ «Ківерцівське РТМО» Михайло Cлижук, санітарний лікар, епідеміолог Луцького міжміського районного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Ярослав Комариця, директор КП «Ківерцівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Олесь Марищук, заступник начальника Ківерцівського відділу поліції Микола Цисюк.

За наданою медиками інформацією, Ківерцівська районна лікарня для надання якісної допомоги хворим, у разі їх виявлення та поступлення на стаціонарне лікування, не в повній мірі забезпечена необхідним медичним обладнанням, розхідними матеріалами для респіраторної терапії, засобами індивідуального захисту, дезінфекційними засобами та антисептиками. То ж медики вдячні усім, хто надає необхідну допомогу.

Читайте також: 

За результатами засідання прийняли рішення посилити заходи безпеки на період карантину. Зокрема, під час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 року на всій території України, на території району також діятиме заборона на:

  • перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора;
  • переміщення групою більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;
  • перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;
  • відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;
  • відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
  • проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

Рішенням комісії також доручено сільським, селищним головам, головам об’єднаних територіальних громад, вжити заходів щодо заборони торгівлі на ринках, організувати проведення поточної дезінфекції масового скупчення людей, під’їздів, багатоквартирних будинків, вулиць, доріг, інших комунальних об’єктів та приміщень суб’єктів господарювання.

«Вкотре закликаємо жителів району залишатися вдома, без крайньої потреби не відвідувати громадських місць, у разі крайньої потреби – робити це виключно у захисній масці! Бережіть себе та своїх рідних!», – йдеться у повідомленні Ківерцівської РДА.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024